Iohannis Președintele României

Culture and Citizens in Shanghai

0 Shares

Marţi, 19 februarie 2013, ora 10, la Biblioteca Judeţeană din minicipiul Tulcea a avut loc vernisajul expoziţiei “Culture and Citizens in Shanghai”, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Tulcea, în colaborare cu Instituţia Prefectului Judeţul Tulcea şi  cu Universitatea “Andrei Şaguna” din Constanţa. Festivitatea este prilejuită de sărbătorirea Anului Nou Chinezesc, anul Șarpelui Negru de Apă, simbol al inteligenței, înțelepciunii și cultivării spirituale și a fost onorată de  prezența Consulului General al Republicii Populare Chineze, Su Yanwen şi a soţiei acestuia Zhen Shuqin, oficialități, oameni de cultură, medici și specialiști în medicina alternativă. Expoziția este un dar primit de  Universitatea „Andrei Şaguna” din partea Bibliotecii din Shanghai și a fost vernisată la Constanța cu ocazia Zilei Naţionale a Chinei . Declarată Fereastră deschisă a Shanghai-ului în România, Universitatea „Andrei Şaguna” îşi onorează acest titlu prin organizarea a numeroase manifestări științifice și culturale dedicate Chinei, iar acest eveniment se înscrie pe linia acțiunilor dedicate schimburilor interculturale româno-chineze și a legăturilor dintre municipiile înfrățite: Tulcea – Suzhou și Constanţa – Shanghai.

La rândul său, Consiliul Judeţean Tulcea, marchează împlinirea a doisprezece ani de colaborare cu Regiunea Suzhou după ce în 1995 s-a semnat un Protocol de înfrățire. De-a lungul timpului au avut loc colaborări în domeniile învăţământului, sănătăţii, culturii şi artei. În luna septembrie a anului trecut, Consiliul Judeţean Tulcea a semnat un protocol de colaborare cu Spitalul Municipal Suzhou iar, din ianuarie a.c., o primă serie de medici tulceni s-au deplasat în China unde au finalizat un stagiu de pregătire în tehnici medicale tradiţionale chineze. Prin derularea acestui proiect, România intră în rândul ţărilor care beneficiază de experienţa medicilor chinezi, discipoli ai Şcolii medicale Wu, judeţul Tulcea fiind primul din România care a iniţiat un asemenea demers.

 

Culture-and-Citizens-in-Shanghai-01 Culture-and-Citizens-in-Shanghai-02

Click pentru a te abona

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.