Iohannis Președintele României

Crucea Roșie Tulcea organizează un nou curs de „Infirmiere”

0 Shares
Untitled-1
După ce anul trecut, 28 de angajați tulceni din domeniul medico-social au fost calificați ca „Infirmieri” în cadrul proiectului cu finanțare europeană „Pro Sănătate”, în această lună Filiala Tulcea a Crucii Roșii Române dă startul unui nou curs de calificare a Infirmierelor, de această dată fiind vorba de un curs oferit contracost.

Până pe data de 15 ianuarie a.c., persoanele cu vârstă de peste 18 ani și cu minim 8 clase își mai pot depune dosarele de înscriere la sediul Crucii Roșii.

Cursurile de formare profesională pentru infirmiere sunt autorizate de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și de Ministerul Educației Naționale, incluzând 360 de ore de pregătire, dintre care 240 de teorie și 120 ore de practică în cadrul Spitalului Județean de Urgență Tulcea.

„Primim în mod constant solicitări pentru acest curs, cu toate că filiala noastră este acreditată ca furnizor de formare profesională și pentru „Îngrijitoare bătrâni”, „Baby sitter”, „Asistent personal al persoanei cu handicap grav”, „Igienă”, etc, și acest lucru se datorează faptului că mulți dintre cei înscriși au identificat posibilitatea obținerii unui loc de muncă în străinătate. Nu de puține ori am întâlnit și situații în care tulceni plecați din țară, se întorc special pentru a face acest curs, pentru ca mai apoi,în străinătate, să-și găsească imediat de muncă în diverse unități medicale, cămine de bătrâni, sau centre de îngrijire la domiciliu.
Mai trist este faptul că, pe plan local, au fost cazuri în care absolvenților nu le-a fost recunoscută calificarea sau au fost obligați să mai urmeze încă o dată același curs organizat de angajator în sistem propriu.  Autorizația emisă de Autoritatea Națională pentru Calificări, precum și avizul Ministerului Sănătății, conferă cadrul legal necesar derulării acestui tip de formare profesională, așa că doritorii pot urma cu încredere cursurile noastre care sunt susținute de formatori profesioniști și cu experiență” spune directorul filialei tulcene a Crucii Roșii, Simona Covaliov.

Click pentru a te abona

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

6 Raspunsuri la Crucea Roșie Tulcea organizează un nou curs de „Infirmiere”

 1. Dracula ioana 8 ianuarie 2017 at 21:25

  Cand incep cursurile la Tulcea

  Răspunde
 2. Provo ilinca crina 15 februarie 2017 at 15:20

  Doresc sa ma inscriu pt cursul de infirmiera crucucea Rosie !

  Răspunde
 3. Lupascu ionica 17 februarie 2017 at 20:23

  Doresc si eu sa ma înscriu la acest curs de infirmiera,sunt din Babadag.

  Răspunde
 4. Petrov carmen liliana 23 februarie 2017 at 6:36

  Doresc sa mă anscriu

  Răspunde
  • Petrov carmen liliana 23 februarie 2017 at 6:36

   Când ancep cursurile

   Răspunde
 5. Sterpu Victoria 3 septembrie 2018 at 13:35

  În 2018 nu se mai ţin cursurile de infirmieră??

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.