Conecteaza-te pe Twitter

Crucea Roșie Tulcea la Competiția Europeană de prim ajutor – FACE

*Pentru prima dată, România va fi gazda celor 24 de tari europene, care s-au înscris în concurs. Fiecare țară participă cu câte o echipă susținută de mai mulți suporteri, care, dincolo de încurajarea echipei,  au rolul de a amenaja standurile de promovare a tărilor/regiunilor de proveniență, de a face schimb de promoționale, de a stabili relații de colaborare, și de a însoți echipajele la parada ce va fi organizată după deschiderea oficială a concursului.

crucea-rosie

La sfârșitul acestei săptămâni (11 – 13 septembrie) se va desfășura la București, Competiția Europeană de Prim Ajutor – FACE 2015. Este pentru prima data când țara noastră găzduiește un asemenea eveniment, motiv pentru care, Crucea Roșie Română a transformat evenimentul într-un festival.

,,COMPETIȚIA EUROPEANĂ DE PRIM AJUTOR – FACE”, organizată pentru prima dată în anul 1986, este un eveniment anual al Societăților Naționale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie din Europa. Rolul competiției este de a aduna laolaltă echipaje de prim ajutor din întreaga Europă pentru a-si impărtăși ideile si practicile de prim ajutor, de a-și promova țara de proveniență și de a concura într-o competiție europenă.

Pentru prima dată, România va fi gazda celor 24 de tari europene, care s-au înscris în concurs. Fiecare țară participă cu câte o echipă susținută de mai mulți suporteri, care, dincolo de încurajarea echipei,  au rolul de a amenaja standurile de promovare a tărilor/regiunilor de proveniență, de a face schimb de promoționale, de a stabili relații de colaborare, și de a însoți echipajele la parada ce va fi organizată după deschiderea oficială a concursului.

În timpul competiției, echipele de prim ajutor trebuie să facă față unor scenarii din viața cotidiană. Fiecare scenă se petrece într-un anumit cadru, cu un numar diferit de victime ce pot avea răni mai mult sau mai puțin grave, arătând totul foarte real. Fiecare rană este tratată de către echipă ca și cum ar fi un caz real, arbitrii evaluând prestația fiecărui echipaj în funcție de tratament, suport psihologic, managementul scenei, etc.

Având în vedere faptul că Filiala Tulcea a Crucii Roșii Române a reprezentat de 4 ori România la competițiile europene care s-au desfășurat în anii precedenți în Italia, Austria, Irlanda, Anglia, și are o vastă experiență în domeniu, a fost cooptată în stafful de organizare a competiției, participând cu doi medici arbitri, 2 voluntari la logistică și 3 voluntari în echipa de asigurare a trucajelor. Alți 20 de voluntari cu responsabilități în domeniul primului ajutor în cadrul Crucii Roșii Tulcea vor fi prezenți la București pentru realizarea de schimburi de experiență și de bune practici în ceea ce privește acordarea primului ajutor de bază, identificarea unor posibili parteneri străini, precum și promovarea filialei locale de Cruce Roșie si a  județului Tulcea  în rândul celor 24 de țări europene prezente în concurs.

Participarea delegației tulcene la ,,COMPETIȚIA EUROPEANĂ DE PRIM AJUTOR – FACE 2015”, este susținută, prin cofinanțare, de către Consiliul Județean Tulcea.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.