Pentru o Românie Normală

Continuă modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Valea Teilor – Nicolae Bălcescu

563 Shares

Lucrările privind modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul de 48 de kilometri Valea Teilor – Nicolae Bălcescu sunt în plină desfășurare. Proiectul privind modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Valea Teilor – Nicolae Bălcescu este finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 și are ca obiectiv creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale situate în proximitatea coridorului TEN-T (Constanţa – Tulcea – Brăila – Galaţi) iar lucrările sunt în plină desfășurare.

Investiția de peste 50 de milioane de lei presupune crearea de noi facilități de acces, amenajarea de trotuare în intravilanul localităților cu facilități de deplasare pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi – 13.921,80 mp, mobilitate prin construirea de piste pentru bicicliști – 3,078 km și modernizarea/ construirea a zece stații pentru autobuze.

Drumul va deservi circa 6.500 de locuitori ai comunităţilor locale din zonă, minim 3.000 turişti/an care tranzitează zona, dar și cele peste 100 de societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în zonele vizate.

„Se avansează într-un ritm bun. Vom ține cont de toate aspectele incluse în proiect, calitatea fiind primordială. Așa cum am spus, voi monitoriza personal desfășurarea lucrărilor. În calitate de diriginte de șantier mă voi asigura că modernizarea tronsonului Valea Teilor – Nicolae Bălcescu se face profesionist.

Tulcenii trebuie să știe că, la ora actuală, avem investiții în modernizarea drumurilor județene în valoare de peste 120 milioane de euro. Aceste investiții în infrastructura de transport vor contribui la dezvoltarea locală iar asta înseamnă stimularea interesului investitorilor, crearea de locuri de muncă de care au atâta nevoie oamenii din mediul rural.

Practic, prin aceste investiţii derulate de Consiliul Județean, județul Tulcea a acoperit în proporție de 95% trama drumurilor județene. Fără rezerve o spun, suntem judeţul care va beneficia de cele mai bune drumuri din ţară.

Eu vreau să-i asigur pe tulceni că aceste investiţii în modernizarea drumurilor judeţene se fac! Concret, suntem la momentul în care avem deja organizare de şantier pe mai multe tronsoane de drumuri. Sunt fapte, nu vorbe”, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.