Click pentru a te abona

Consultare publică: Loteria bonurilor fiscale

0 Shares

*Loteria constă în extragerea  aleatorie de numere, în vederea acordării de premii în bani, persoanelor fizice rezidente şi nerezidente în România, care deţin bonuri fiscale care atestă cumpărarea de bunuri sau servicii pe teritoriul României .

* Ministerul Finanțelor Publice intenționează organizarea Loteriei Bonurilor Fiscale începând cu 13 aprilie 2015 (a doua zi de Paște), când se va programa prima extragere ocazională, având un fond de premiere de 1 milion lei.

Casa de marcat

Ministerul Finanțelor Publice propune spre consultare publică proiectul de Ordonanță pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale. Principalul scop al proiectului este diminuarea evaziunii fiscale prin impulsionarea conformării voluntare, prin oferirea de stimulente actorilor economici pentru a se comporta “corect” și pentru a crește gradul de responsabilitate civică. Diminuarea evaziunii fiscale va crea spațiul fiscal care va permite alocarea de resurse financiare suplimentare pentru domenii precum învățământul și sănătatea.

Loteria  va fi organizată  lunar și va consta în extragerea aleatorie a două valori, astfel:

*un număr cuprins în  intervalul dintre 1 şi 999 inclusiv, reprezentând valoarea totală a bonului fiscal  fără subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adăugată ;

*o dată calendaristică  reprezentând ziua emiterii bonului fiscal, aferentă  lunii sau intervalului calendaristic, după caz,  pentru care se organizează  Loteria.

Extragerile vor fi lunare, dar și ocazionale (Paște, Crăciun etc.). Fondul de premiere se va împărți la numărul bonurilor fiscale câștigătoare revendicate, astfel rezultând valoarea unitară a fiecărui câștig.

Extragerile lunare se vor efectua în prima duminică, după data de 15 a fiecărei luni.

Extragerile ocazionale se vor efectua la minimum 15 zile de la ultima zi calendaristică participantă la extragerea ocazională.

Procedura:

„În cadrul Loteriei, este considerat câştigător bonul fiscal care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:

a) a fost emis de un aparat de marcat electronic  fiscal care funcţionează în conformitate cu Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

b) sunt lizibile toate informaţiile obligatorii,  aşa cum sunt prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

c) are valoarea totală fără subdiviziunile leului, exprimată în monedă naţională, egală cu valoarea extrasă aleatoriu;

d) a fost emis în ziua extrasă aleatoriu;

e) nu are menţionat, cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal, niciun cod de înregistrare fiscală al cumpărătorului;

f) a fost emis pentru vânzarea de bunuri şi/sau prestări de servicii, către persoane fizice.

Rezultatele extragerilor lunare și ocazionale vor fi disponibile online, pe web site-ul Ministerului Finanțelor Publice și pe cel al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, pentru un interval de cel puțin 30 de zile.

Ministerul Finanțelor Publice intenționează organizarea Loteriei Bonurilor Fiscale începând cu 13 aprilie 2015 (a doua zi de Paște), când se va programa prima extragere ocazională, având un fond de premiere de 1 milion lei.

Loteria bonurilor fiscale, implementată prin proiectul de ordonanţă, deşi presupune, similar activităţilor de natura jocurilor de noroc, selectarea aleatorie a unor rezultate, cu utilizarea unor mijloace de joc de tipul urnelor, roţilor (mijloace de joc de tip loteristic) în vederea desemnării unor câştigători cărora li se atribuie premii în bani, nu este un joc de noroc, întrucât dreptul de participare nu este condiţionat de plata unei taxe.

Proiectul poate fi consultat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, la rubrica Transparență decizională:
http://www.mfinante.ro/transparent.html?method=transparenta&pagina=acasa&locale=ro

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.