Conecteaza-te pe Twitter

Constanţa – primul concurs european de ciclism pe nisip

0 Shares

200 de pasionaţi de adrenalină, împătimiţi ai curselor populare de ciclism, s-au adunat astăzi la start, pe plaja Modern din Constanţa, în cadrul primului concurs european de ciclism pe nisip. După succesul înregistrat de Maratonul Nisipului, iată că a venit rândul unui sport pe două roţi, să facă primele probe pe nisip, în România!

cta08Evenimentul a fost adus la Constanţa de Doltcini România împreună cu Riders Club şi a fost organizat în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Constanţa şi Asociaţia Sportivă SanaSport. Sute de rideri amatori, dar şi profesionişti, ciclişti independenţi dar şi cluburi de ciclism au participat astăzi la concurs: “Nu ne aşteptam ca la această primă ediţie să fie atât de mulţi înscrişi, nu poate decât să ne bucure acest aspect! Am verificat pista încă de la primele ore ale dimineţii, pentru a ne asigura că nisipul este tasat, iar traseul este numai bun de competiţie! Participanţii au de parcurs două distanţe, de 45 km şi de 22,5 km. Fiind un traseu de viteză, acesta este compus dintr-o porţiune de pământ de 2,3 km, 600 de metri de dale de beton şi 1,6 km de nisip tasat, cu o diferenţă de nivel de 50 de metri, reprezentând o buclă de 4,5 km. Vremea a ţinut cu noi, iar evenimentul – unic in Europa – s-a bucurat de un real succes”, declară Sabin Andoniu, organizatorul evenimentului.

cta07Startul a fost dat la ora 11 de pe plaja Modern din Constanţa, iar printre înscrişi s-a numărat și Andy Brunner, care a venit tocmai din Elveţia pentru această competiţie. La vârsta de 59 de ani, acesta afirmă că ciclismul îl menţine în formă. Dacă staţi de vorbă cu Andy, veţi călători rapid pe tot globul, şi asta pentru că pasiunea lui pentru ciclism şi pentru locurile frumoase din România, l-au adus la noi în ţară: „ Practic mountain bike demult, însă în România am pornit acum un an şi jumătate. Numai anul trecut am participat la 20 de curse de ciclism. Fiecare cursă este însă diferită, iar în România sunt locuri foarte frumoase, care trebuie valorificate. Cursa asta pe plajă are un farmec aparte. Îmi aminteşte de Togo (Africa), unde am participat tot la o cursă pe plajă, însă în cadrul unui concurs de motociclete. Ciclismul este pentru mine un stil de viaţă. În iulie anul acesta împlinesc 60 de ani şi mă menţin în formă astfel. Ar trebui să nu ne mai plângem că în România sunt numai fiţe şi şmecheri cu BMW, iată că există şi oameni care respectă natura şi se respectă pe ei înşişi prin sport, pentru că trebuie scoase mai mult în evidenţă astfel de valori şi astfel de tineri!”, spune Andy, pentru care cea mai importantă performanţă rămâne parcurgerea Paris Dakar-ului.

cta09Cursa de 20 kilometri la categoria fete a fost câştigată de Adriana Ceauşescu, care a înregistrat un timp excelent: 1 oră, 8 minute, 30 de secunde. Locul II a fost ocupat de Anca Dogaru, iar locul III de Adriana Ionescu.

Nivelul 4 masculin a fost câştigat de Gabriel Bobeică la cursa de 20 de kilometri. Marius Nichiforescu a ieşit pe locul II, iar Valentin Mocanu  a fost ocupantul locului III. La nivelul 3 masculin, tot în cadrul cursei de 20 de kilometri, podiumul a fost câştigat de Gabriel Calciscă, cu un timp record de: 58 de minute şi 27 de secunde. Pe locurile II şi III s-au situat Marian Răiculeanu şi Alex Lazăr.

Nivelul 1 au reprezentat cea mai mare provocare pentru participanţi, unde şi premiile au fost substanţiale.  Cursa de 40 de kilometri a fost câştigată de Răzvan Jugănaru, care a scos şi cel mai bun timp: 1 oră, 37 de minute şi 27 de secunde. Pe locul II s-a situat Adrian Niţu, iar Leonard Barbu a ieşit pe locul III. Câştigătorii nivelului 2 la cursa de 40 de kilometric au fost: pe locul I Ciprian Comişean, Vlad Costinel Urzică pe locul II şi Cristian Ciotic pe locul III.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.