Click pentru a te abona

Comuna Mihai Viteazu, județul Constanța, a obținut o finanțare de trei milioane de euro pentru un proiect POCU/ITI Delta Dunării, cea mai mare de acest fel

172 Shares

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman 2014–2020 a publicat lista intermediară a cererilor de finanțare aprobate pentru apelul de proiecte POCU/400/4/2/Reducerea numarului de comunități marginalizate (non -roma) aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate – Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360) în comunitățile marginalizate din teritoriul ITI Delta Dunării.

La nivelul teritoriul ITI Delta Dunării (care cuprinde 38 localități din județele Tulcea și Constanța) au fost aprobate 4 proiecte din 3 localități, respectiv, două proiecte ale Municipiului Tulcea, un proiect al Comunei Beștepe, județul Tulcea și un proiect al Comunei Mihai Viteazu, județul Constanța.

Cel mai mare buget dintre toate cele 4 proiecte aprobate l-a obținut proiectul “C.R.I.S. – CENTRU DE RESURSE INTEGRATE SINOE!”,  cu o valoare de trei milioane de euro (13.931.746,64 lei) care urmează a se implementa în satul Sinoe, Comuna Mihai Viteazu, județul Constanța.

Comuna, situată în partea de Nord Vest a Județului Constanța, se află la granița cu Județul Tulcea, DN 22 Constanța – Tulcea și DJ 226 Năvodari – Mihai Viteazu și face parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării (Grindul Chituc), respectiv, teritoriul ITI Delta Dunării.

Primarul comunității de peste trei mii de locuitori, Gheoghe Grameni, Consiliul local și echipa primăriei Mihai Viteazu, cu toții au înțeles că singura șansă de dezvoltare durabilă sunt proiectele cu finanțare europeană, drept pentru care s-au implicat, au muncit și au reușit să obțină finanțare cu o valoare considerabilă: cea mai mare de altfel (trei milioane de euro) prin acest Program de Reducerea numărului de comunități marginalizate (non-romă) aflate în risc de sărăcie și excluziune socială (!) prin implementarea de măsuri integrate, demonstrând în felul acesta că o comunitate mică poate atrage mai mulți bani europeni prin proiecte, decât o comunitate mare, cu mult mai multe posibilități.

Prin implementarea acestui proiect, primăria comunei Mihai Viteazu își propune creșterea participării la educație timpurie pentru copii din învățământul preșcolar din comunitatea uitată de timp a satului Sinoe, prin participarea la ateliere de creație (muzică, desen, dans, limbă engleză) pe parcursul a doi ani școlari, acordarea unor măsuri de „acompaniere” (burse sociale, îmbrăcăminte, încălțăminte, materiale educaționale) prin Programul de consiliere parentală oferit părinților și prin oferta generoasă de servicii socio-medicale și medicale acordate.

Înființarea și Dezvoltarea unui centru de Resurse Integrate care va furniza măsuri/servicii pentru un număr de 310 persoane aflate cu risc de sărăcie și excluziune socială timp de 36 de luni este o șansă deosebită pentru comunitatea din satul Sinoe, Comuna Mihai Viteazu, Județul Constanța și merită toate laudele. Iată că se poate.

172 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com