Conecteaza-te pe Twitter

Comisia Balcanică şi a Mării Negre a Conferinţei Regiunilor Periferice Maritime (CRPM) din Europa organizează, joi, la Tulcea, “Ziua Românească”

0 Shares

Tulcea-Aerial

 

“Ziua Românească” va începe cu alocuţiunea vicepreşedintelui CRPM, Horia Teodorescu, şi cu o prezentare a guvernatorului Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Edward Bratfanof, privind rolul Rezervaţiei în cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, la ora 14.00 fiind programată o prezentare a activităţii CRPM care va fi susţinută de secretarul general al Conferinţei, Eleni Morianou, şi directorul Patrick Anvroin.

‘Pentru CRPM, această întâlnire reprezintă o manieră de a cunoaşte realitatea regională din România, precum şi aşteptările acestor regiuni vis-ŕ-vis de acţiunea sa politică, luând în considerare acţiunile şi proiectele care să implice regiunile româneşti, în domenii cum ar fi cooperarea interregională, politica maritimă sau de transport’, se arată în agenda evenimentului.

Vor mai susţine intervenţii autorităţi din judeţele Tulcea, Ialomiţa, Constanţa, Teleorman, Olt, precum şi reprezentanţi ai Institutului Naţional de Cercetare Delta Dunării şi ai Institutului de Cercetări Eco-Muzeale, la ora 18.00 urmând să aibă loc o conferinţă de presă.

Evenimentul va continua vineri, la ora 9,00, cu seminarul internaţional ‘Regiunile române între Sinergia Mării Negre şi Strategia Dunării’, una din sesiunile seminarului urmând să fie moderată de vicepremierul Liviu Dragnea.

Acesta este cel de-al doilea eveniment CRPM găzduit de Tulcea în ultimii ani, pe data de 25 iunie 2005, reprezentanţi a 12 state europene membre ale Biroului Politic al Conferinţei participând la Tulcea la seminarul internaţional „Turism durabil în zone naturale protejate”.

CRPM este una dintre primele organizaţii interregionale europene, creată în anul 1973, care cuprinde 161 de regiuni din 28 de state membre ale UE. Conferinţa a deschis cadrul colaborării la nivel interregional, promovând ideea creării unei reţele de cooperare transnaţională, ca modalitate de întărire a competitivităţii regiunilor europene, în contextul unei dezvoltări durabile şi echilibrate în plan european. Organizaţia îşi desfăşoară activitatea în cadrul a şase comisii geografice. România este reprezentată în cadrul acestei organizaţii de cinci judeţe, respectiv Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Galaţi şi Tulcea.

Sursă: Agerpress

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.