CMF: 41190008 ; Comandat de Partidul Social Democrat - PSD

Comisariatului de Control Integrat – Delta Dunării – 357 acțiuni într-o lună

Untitled-1

Pentru buna desfășurare a activităților economice și turistice în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, cu accent pe respectarea cerințelor de protejare a patrimoniului natural al acesteia, așa cum rezultă din reglementările legale în vigoare, pe parcursul lunii iulie 2015, personalul cu drept de control al Comisariatului de Control Integrat – Delta Dunării din cadrul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a efectuat un număr de 357 de acțiuni din domeniul supravegherii și inspecției ecologice. Aceste verificări au vizat respectarea legislaţiei de mediu privind activităţile economice desfăşurate în perimetrul RBDD; a reglementărilor privind descărcarea, cântărirea şi înregistrarea capturilor de peşte la punctele de descărcare/centrele de primă-vânzare autorizate de ARBDD; a Ordinului MMP şi MADR nr. 44/1195/2011 şi autorizaţiilor de mediu la PD/CPV; a zonelor de pescuit comercial şi sportiv și a  Ordinului de prohibiție nr. 83/2014; a zonelor de pescuit familial și a tipului de unelte folosite; a zonelor de aglomerare păsări; a zonelor privind camparea turiştilor şi felul salubrizării locurilor de pescuit sportiv, etc.

Constatarea încălcării prevederilor legale a impus aplicarea a 344 de sancţiuni contravenţionale: (93 avertismente şi 251 amenzi  în valoare aplicată de  47.730 lei ) pentru desfăşurarea de activităţi economice fără permis din partea ARBDD;circulația și accesul persoanelor în perimetrul RBDD fără permis de acces, nerespectarea regulilor stabilite pentru utilizarea zonelor de campare, neasigurarea salubrizării locurilor de pescuit sportiv sau de campare, pescuit comercial în zone care constituie patrimoniu natural al rezervaţiei fără acte de reglementare emise de ARBDD, pescuit comercial cu unelte interzise, pescuit sportiv/recreativ fără acte de reglementare din partea ARBDD, pătrundere în zonă strict protejată (conform Legii nr. 82/1993 cu modificările şi completările ulterioare), neprezentarea permisului, licenţei sau autorizaţiei la solicitarea personalului împuternicit să constate contravenţiile/infracţiunile, încălcarea condiţiilor prevăzute în permis, autorizaţie şi /sau licenţă din OG 23/2008 (art. 58 lit. b,c).

De asemenea au fost aplicate și o serie de sancţiuni complementare, fiind confiscate din abandon 559 unelte de pescuit (373 setci monofilament, 116 setci fir textil,  39 vintire, 1 prostovol, 30 cârlige),  2 buc. laț, 3 capcane și 1 barcă, precum și 621 kg de peşte (caras, plătică, şalău) în valoare de  1409,4 lei, predate la CPV-uri.

Pe toată perioada controalelor s-a colaborat și cu alte instituții care au atribuțiuni în combaterea braconajului piscicol, respectiv cu  Jandarmeria Tulcea și Poliția de Frontieră Tulcea, Poliția Deltei, întocmindu-se și 2 (două ) dosare penale.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.