Conecteaza-te pe Twitter

Combatere a Criminalității Organizate:traficanți de droguri care „lucrau” pe strada Gării din Tulcea

0 Shares

În urma a 10 percheziții desfășurate de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea și procurorii D.I.I.C.O.T., au fost ridicate, de la locuințele a 10 membri ai unei grupări infracționale, peste 1.000 de plicuri cu substanțe cu proprietăți psihoactive și peste 200 de grame de droguri de risc.

La data de 29 martie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea și procurorii D.I.I.C.O.T. — Biroul Teritorial Tulcea au desfășurat 10 percheziții domiciliare, la membrii unei grupări infracționale specializate în trafic intern de droguri și substanțe cu proprietăți psihoactive, care acționa în municipiul Tulcea.

La perchezițiile domiciliare, au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 28 de telefoane mobile, 18 suporturi de stocare a datelor (3 carduri de memorie, 6 CD-uri, 8 DVD-uri, un memory-stick), 35 de cartele SIM, o tabletă, 13 laptop-uri, o unitate centrală de calculator, 11 hard-disk-uri, două cântare electronice, 24.990 de lei, 10 lire sterline și 350 de euro.

De asemenea, au mai fost ridicate 170 de grame de cannabis, aproximativ 30 de grame de cannabis, ambalat în 30 de plicuri autosigilante, 0,5 grame de rezină de cannabis, 1.074 de plicuri cu substanțe pulverulente și fragmente vegetale, 266 de role pentru confecționarea artizanală a țigaretelor și 4 aparate de mărunțit.

Din investigații a reieșit faptul că, în perioada 2013 — 2014, 10 membri ai grupării ar fi distribuit, consumatorilor din municipiul Tulcea, droguri de risc (cannabis și hașiș) și produse de tip ‘etnobotanic’.

În fapt, liderul grupării avea rolul de finanțare a activităților infracționale, a doua persoană în ierarhia grupării avea rolul de aprovizionare a dealerilor zonali, repartizarea cantităților necesare pentru vânzare și colectarea banilor. Pe al treilea palier se aflau dealerii zonali, care depozitau cantitățile mai mari de etnobotanice și droguri într-un apartament, lăsau sumele de bani și telefoanele pe care se făceau ‘comenzile’. Pe al patrulea palier se aflau cei care făceau ‘livrările’.

Au fost puse în executare 6 mandate de aducere. La data de 30 martie a.c., instanța a emis, pe numele a 6 persoane, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri, trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

La activități au participat și polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea — Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Serviciul Criminalistic.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.