Conecteaza-te pe Twitter

Colaborare între Cernăuți și Tulcea pentru dezvoltarea turismului

0 Shares

Consiliului Județean Tulcea a găzduit o primă întâlnire între reprezentanții Consiliului Regional Cernăuți, Ucraina și cei ai județului Tulcea, România, având ca temă de discuție dinamizarea cooperării în domeniul turistic între cele două regiuni.

Untitled-1

Delegația ucraineană, condusă de Mykhaylo Gainicheru, președintele Consiliului Regional Cernăuți, a fost compusă din reprezentanți ai autorităților regionale și locale, precum și din reprezentanți ai companiilor de turism din Ucraina. Partea română a fost reprezentată de vicepreședinții Consiliului Județean Tulcea, Vasile Strat și George Șișcu, Prefectul Județului, Marian Bădiță, Guvernatorul ARBDD, Lucian Eduard Simion și Directorul Direcției Lucrări Publice, Nicu Mihai.

Președintele Consiliului Regional Cernăuți, Mykhaylo Gainicheru, a afirmat că Ucraina și-a pierdut cea mai importantă destinație estivală internă, și anume Peninsula Crimeea. În acest context, firmele de turism din Ucraina sunt nevoite să găsească destinații noi pentru acoperirea nevoilor turistice estivale, județul Tulcea părând a avea o ofertă turistică ce poate acoperi aceste necesități.

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Vasile Strat, a făcut o scurtă descriere a posibilităților de cooperare în turism, afirmând că oferta turistică a județului Tulcea este într-adevăr, una variată, plecând de la Munții Măcinului, Delta Dunării și litoralul Mării Negre la Sulina și Sfântu Gheorghe. Domnia sa a mai evidențiat că județul Tulcea va beneficia, în curând, de investiții extraordinare prin FLAG Delta Dunării și prin ITI, zona urmând să fie atractivă atât pentru investitori cât și pentru turiști.

Delegațiile celor două părți au convenit să exploateze oportunitățile momentului, având în vedere și faptul că în Cernăuți există un număr mare de cetățeni români.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.