Conecteaza-te pe Twitter

Cinci migranţi somalezi şi trei sirieni depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni pe plaja din Vama Veche

0 Shares

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut pe plaja din Vama Veche, în apropierea frontierei cu Bulgaria, cinci migranţi din Somalia şi trei din Siria, care au încercat să intre ilegal în ţară cu scopul de a ajunge în ţări din Vestul Europei.
Migranţii au beneficiat de ajutorul unui facilitator, cetăţean turc, care în schimbul unor sume de bani i-a transportat pe Marea Neagră cu o ambarcaţiune de mici dimensiuni.
În urma acţiunii de cooperare cu autorităţile de frontieră bulgare, facilitatorul turc a fost reţinut în apele teritoriale ale Bulgariei.
În data de 06.02.2014 poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Mangalia au desfăşurat, în baza unei informaţii primite de la SCOMAR, o acţiune de combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 14.35, polițiști de frontieră aflaţi într-un punct de observare din apropierea plajei Vama Veche, au observat o ambarcaţiune de mici dimensiuni care se apropia de ţărmul românesc, venind dinspre Bulgaria.
La aproximativ 15 metri de plajă, din respectiva ambarcaţiune au coborât opt persoane, cinci bărbaţi şi trei femei, care au fost reţinute de poliţiştii de frontieră români.
Conducătorul ambarcaţiunii a efectuat manevre de întoarcere spre apele teritoriale ale Bulgaria, fiind ulterior reţinut de autorităţile din ţara vecină. Din verificări a rezultat faptul că cinci dintre persoane sunt cetăţeni somalezi şi trei sirieni, au vârste cuprinse între 16 şi 32 ani, iar intenţia lor era să ajungă în ţări precum Danemarca, Suedia şi Germania. Extinderea cercetărilor a stabilit că cei opt migranţi au plecat din ţările de origine spre Turcia, unde au fost racolaţi de un cetăţean turc, care le-a promis în schimbul unor sume de bani cuprinse între 3.000 şi 10.000 de euro, că îi va transporta cu o ambarcaţiune spre România.
În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de ‘intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat’, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.

 

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.