Conecteaza-te pe Twitter

Câte localităţi nu au acces la asistenţa medicală primară? Care este numărul de medici din România raportat la media europeană?

0 Shares

Deputatul PSD Tulcea, dr. Neviser Zaharcu, i-a cerut ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, situaţia  oficială a asigurării asistenţei medicale primare, atât la nivel naţional, cât şi din judeţul Tulcea.

Untitled-1

„În prezent, în zeci de localităţi din România nu există niciun fel de acces la vreun serviciu medical, aşa cum şi dumneavoastră aţi recunoscut, într-o recentă intervenţie publică”, a punctat deputatul social democrat, într-o interpelare parlamentară adresată ministrului tehnocrat al Sănătăţii.

Neviser Zaharcu a mai amintit, potrivit documentului parlamentar, că „densitatea cadrelor medicale raportate la populaţia ţării noastre este încă departe de pretenţiile unui stat european, iar între judeţe se manifestă diferenţe uriaşe”.

În cadrul interpelării, parlamentarul tulcean i-a cerut ministrului Sănătăţii să răspundă anumitor întrebări punctuale: „1. Câte localităţi, atât din mediul urban, cât şi rural, nu au acces la asistenţa medicală primară, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Tulcea?; 2. Care este diferenţa dintre judeţul Tulcea şi celelalte judeţe ale României din punct de vedere al serviciilor medicale oferite populaţiei?; 3. Care este raportul medicilor la suta de mii de locuitori, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Tulcea?: 4. Care este numărul de medici din România raportat la media europeană?”

„Situaţia cea mai îngrijorătoare se înregistrează în ceea ce priveşte asigurarea asistenţei medicale primare, mai ales în zona rurală. Această circumstanţă deloc îmbucurătoare este provocată de mai multe cauze, între care închiderea unităţilor sanitare, slaba dotare a celor existente, precum şi exodul masiv din ultimii 26 de ani a cadrelor medicale”, a conchis deputatul Neviser Zaharcu.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.