Iohannis Președintele României

Campusul școlar de la Topolog: finalizat până la sfârșitul acestui an

0 Shares

Început în urmă cu mai mulți ani (procedurile de licitație au început din anul 2008), Campusul școlar de la Topolog care urma să ofere condiții de cazare, masă și activități extrașcolare elevilor și tinerilor din toată zona dar și locuințe de serviciu pentru profesorii care sunt nevoiți să facă o navetă zilnică, a fost, practic, abandonat o vreme din lipsă de finanțare (pentru că am trecut peste cel puțin o criză economică la nivel național). În ultimii doi ani autoritățile locale și cele județene au bătut insistent și argumentat la ușile ministerelor, au invitat în mod repetat miniștrii învățământului (schimbați sistematic) pentru a sublinia necesitatea acestei investiții în zonă și, iată că începând cu acest an s-au reluat lucrările.

topolog2

„Lucrările începute și lăsate în așteptare o prealungă perioadă de timp pune în pericol investiția în sine. Avem nevoie de acest proiect numit generic „Campus Școlar, Grup Școlar Agricol Topolog, comuna Topolog” declarau în mod repetat atât primarul UAT Topolog, Ioan Olteanu cât și Teodorescu Horia, președintele Consiliului Județean Tulcea.

Implementarea acestui proiect, demarat la modul practic la începutul acestui an, presupune realizarea unui cămin cu 100 locuri pentru elevi, 10 garsoniere pentru profesori şi o cantină-club pentru elevi, precum şi reabilitarea clădirii Liceului Tehnologic Topolog, a atelierelor şcoală şi a sălii de sport existente. Lucrările sunt finanţate prin Programul Operațional Regional 2007-2013, valoarea totală fiind de 13.274.997,67 lei, iar valoarea eligibilă de 10.634.151,54 lei.

Prin realizarea proiectului se creează premizele accesului la educație la standarde europene corespunzător nevoilor lor și resurselor specifice pentru un număr de 350 elevi, din care un număr de 50 elevi aparținând grupurilor de populație dezavantajate.

 „Un campus universitar, cu spații de cazare pentru 100 elevi, cu 10 garsoniere pentru cadre didactice, cantină și club cu 100 locuri,  cu utilitățile aferente, precum și reabilitarea, modernizarea şi echiparea infrastructurii educaţionale existente constituie un pas uriaș spre progres și, deci, un prilej de mândrie pentru locuitorii comunei Topolog și, implicit, pentru noi, cei din conducerea județului. Nu pot decât să vă doresc să duceți la bun sfârșit implementarea acestui proiect amplu, cu o finanțare europeană pe măsură, de peste 10 milioane de lei. Am convingerea că acest obiectiv va deveni o realitate palpabilă până la sfârșitul acestui an astfel încât, de la anul, elevii din Topolog precum și cei din localitățile limitrofe, să se bucure de condiții noi de pregătire, la standarde europene aș îndrăzni să spun în desfășurarea procesului educațional, al performanțelor pe care acești tineri le-ar putea avea. Am convingerea că acestea sunt generațiile care urmează să schimbe în bine, viața grea din mediul rural. Pentru că au șansa să se califice, să se angajeze sau chiar să pună pe picioare câte o mică afacere, dezvoltată și ea cu bani europeni, aici, acasă. Pentru că se poate. Mult succes și abia aștept să ne revedem la inaugurarea acestui obiectiv deosebit de important!”, a declarat președintele Horia Teodorescu cu acest prilej.

Click pentru a te abona

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.