Click pentru a te abona

Buletin de presă IPJ / Garda de Coastă

0 Shares

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Măcin i-au depistat pe: D. Nicu de 34 ani, din com. Văcăreni, jud. Tulcea, care conducea autoturismul marca Dacia 1310 în com. Văcăreni, având o alcoolemie de 0,54 mg/l vapori de alcool pur în aerul expirat.

A. Viorel de 44 ani, din com. Văcăreni, jud. Tulcea, care conducea un motociclu marca Rich Motors în com. Văcăreni, fără a poseda permis de conducere şi având o alcoolemie de 0,55 mg/l vapori de alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii Postului de Poliţie Ceamurlia de Jos l-au depistat, pe raza de competenţă, pe M. Ion de 32 ani din sat Lunca, com. Ceamurlia de Jos, care conducea un motoscuter fără a poseda permis de conducere.

Poliţiştii Postului de Poliţie Peceneaga l-au depistat în trafic pe G. Nicu de 42 ani din com. Peceneaga, care conducea un motoscuter fără a poseda permis de conducere.

Poliţiştii Biroului de Ordine Publică l-au oprit în trafic, pe str. Isaccei din mun. Tulcea, pe L. Dumitru de 49 ani din Tulcea, care conducea auto Citroen având o alcoolemie de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii Postului de Poliţie Carcaliu l-au depistat pe Z. Filip de 38 de ani, din com. Carcaliu, care conducea un moped în comuna Carcaliu fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Accident rutier în municipiul Tulcea

G. Paraschiv de 36 ani din com. Niculiţel, jud. Tulcea, în timp ce conducea auto marca Dacia Logan pe str. Victoriei, din mun. Tulcea, din cauza neacordarii priorităţii de trecere a lovit o pe minoră de 8 ani, care traversa strada regulamentar rănind-o usor. Conducătorul auto poseda permis de conducere şi nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Cercetările continuă .

Accident rutier la Greci

T. Cristian de 21 ani din com. Greci, jud. Tulcea, în timp ce conducea autoturismul marca Alfa Romeo în com. Greci, în dreptul unei treceri de pietoni nu a acordat prioritate de trecere unei minore de 13 ani din localitate, care traversa strada regulamentar, lovind-o. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Brăila. Conducătorul auto poseda permis de conducere şi nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale.

Mandate penale executate de poliţişti

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale i-au depistat pe: P. Dan Valentin de 35 ani din mun. Tulcea, condamnat de Judecătoria Tulcea la internarea într-o unitate medicală pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, loviri şi alte violenţe (agresiuni împotriva unui membru al familiei). Cel în cauză a fost internat în Spitalul Judetean Tulcea, urmând a fi transferat la o unitate de profil din jud. Buzău.

M. Emilian de 26 ani din mun. Tulcea, care poseda un mandat de executare a pedepsei închisorii pe o perioadă de 6,6 ani pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri şi infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Cel în cauză a fost reţinut şi depus în Penitenciarul Tulcea.

Peste o tonă de fier vechi confiscată de poliţişti la Măcin

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Măcin l-au depistat pe M. Puiu, de 51 ani, din com. Cuza Vodă jud. Constanţa, care transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 1141 Kg fier vechi, fără a avea acte de provenienţă.

Cantitatea de fier vechi a fost ridicată în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 12/1990 republicată privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cu amendă în valoare de 3000 lei.

Emigranţi turci depistaţi la ‘frontiera verde’

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat şi reţinut două persoane de sex masculin, cetăţeni turci, în timp ce intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, din R. Bulgaria. Cei doi bărbaţi au fost racolaţi şi călăuziţi de o a treia persoană, care intenţiona să-i transporte cu un autoturism într-o ţară din Spaţiul Schengen.
În data 01.03.2013, în jurul orei 21.55, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au observat, cu ajutorul Sistemului Optronic, două persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, dinspre teritoriul R. Bulgaria. Imediat a fost constituită o echipă de intervenţie care s-a deplasat în zonă, reţinând, la aproximativ 150 metri de frontiera cu statul vecin, doi bărbaţi care au fost conduşi la sediul sectorului pentru verificări.
În cadrul cercetărilor s-a stabilit că cei doi bărbaţi sunt cetăţeni turci în vârstă de 47 ani, respectiv 29 ani. Aceştia au declarat faptul că au fost racolaţi în Turcia, de o persoană, cu dublă cetăţenie, turcă şi română, cu scopul de a-i transporta într-o ţară din Spaţiul Schengen. La scurt timp, a fost reţinută în apropierea municipiului Mangalia, şi persoana în cauză, în vârstă de 46 ani, care îi aştepta pe cei doi, după ce intrase legal în România prin P.T.F. Vama Veche în aceeaşi zi, la volanul unui autoturism marca Opel înmatriculat în Bucureşti. Celor doi cetăţeni turci le-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de ‘intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat’, iar conducătorul auto este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ‘racolare, îndrumare şi călăuzire a uneia sau mai multor persoane în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat’, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 70, alin. 1 respectiv art. 71, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.

Articole de îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute

O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători ai Gărzii Financiare Constanţa au desfăşurat o acţiune privind combaterea infracţiunilor de punere în circulaţie a unor produse contrafăcute, în urma căreia au descoperit articole de îmbrăcăminte în valoare de aproximativ 8.200 lei dacă ar fi originale. În data de 01.03.2013, în jurul orei 10.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători ai Gărzii Financiare Constanţa au identificat două persoane care ofereau spre comercializare, într-o societate comercială de pe raza municipiului Constanţa, articole de îmbrăcăminte, susceptibile a fi contrafăcute. Cei doi bărbaţi, cu vârste de 27 şi 28 ani, nu au putut prezenta documente de provenienţă pentru marfa deţinută şi nici acordul titularilor mărcilor înregistrare pentru punerea în circulaţie a produselor ce purtau însemnele disticitive. Bunurile descoperite, cu o valoare de aproximativ 8.170 lei dacă ar fi originale, au fost ridicate în vederea confiscării şi trimise spre expertizare. Pe numele administratorului societăţii comerciale în cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de ‘punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate’, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998 republicată.

Microbuz cu certificat de inspecţie tehnică fals, descoperit în P.T.F. Negru Vodă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un microbuz înmatriculat în R. Bulgaria, condus de un cetăţean român, al cărui certificat de inspecţie tehnică era fals. În data de 02.03.2013, în jurul orei 10.00, la P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean român care conducea un microbuz marca Volkswagen Transporter, înmatriculat în R. Bulgaria.
Verificările au stabilit faptul că certificatul de inspecţie tehnică al microbuzului este fals.
Bărbatul aflat la volan, în vârstă de 60 ani şi domiciliat în municipiul Constanţa, a declarat că a achiziţionat microbuzul de la un cetăţean bulgar fără a cunoaşte că documentul în cauză este fals. Conducătorul auto este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzuă şi sancţionată de art. 291 Cod Penal.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.