Conecteaza-te pe Twitter

Avertizare de cod portocaliu- ploi torențiale și vânt puternic- pentru județele Tulcea și Constanța

0 Shares

Avertizare meteorologicaAdministrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o avertizare de cod portocaliu – ploi abundente începând de luni, 30 septembrie, ora 13,00 până în dimineața zilei de 2 octombrie a.c. pentru Regiunea Dobrogea. Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă cu maxime termice de 8-10 grade, va ploua pe arii extinse, cantitățile de apă căzute ar putea depăși 70-80 l/mp. In intervalul vizat vântul va sufla cu putere depășind în unele cazuri viteza de 80 km/h.

Pe râurile din Dobrogea care intră sub avertizarea de cod galben se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și în lunca Dunării, se vor înregistra creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

În avertizare se mai menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe afluenții de grad inferior ai râurilor pentru care a fost emisă avertizarea și pe cursurile de apă necadastrate.

Va ploua pe arii extinse și în Banat, Oltenia şi în cea mai mare parte a Munteniei.

 

 

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.