Iohannis Președintele României

Arena politică în provincie: USL continuă să funcționeze în teritoriu. Deocamdată.

0 Shares

arena-politica01

 

– USD-ul își croiește identitatea;PMP se pregătește de „lansare”.Urmează Partidul Reformator Liberal.

„La Tulcea, USL va continua să lucreze ca și până acum. Cred în continuare că trebuie să ne concentrăm pe lucrurile cu adevărat importante pentru oameni, nu ne apucăm acum să schimbăm liberalii care ocupă funcții de conducere atâta timp cât dovedesc competență” ne-a asigurat președintele Consiliului Județean Tulcea, Teodorescu Horia, după ruperea oficială a USL. „Prefectul de Tulcea a fost nominalizat de mine, la vremea respectivă, pe o poziție a PSD-ului. Nu s-a pus în discuție, până la acest moment, poziția prefecților PNL. Vicepreședintele liberal al Consiliului Județean Tulcea ne-a asigurat de buna credință a consilierilor liberali. E prematur să facem acum aprecieri de o parte sau de alta. De altfel,urmează să ne consultăm luni (3 martie a.c.),la București, în cadrul Comitetului Executiv. Noi continuăm să lucrăm ca și până acum” a declarat Teodorescu astăzi la Tulcea.

Nu avem semnale (până la această oră) dacă sunt doritori sau câți dintre tulcenii- liberali sunt pregătiți să meargă la Partidul Reformator Liberal, noul partid pe care dorește să-l înființeze Călin Popescu Tăriceanu. În schimb, umblă vorba prin târg că vineri, (28 februarie), în ședința Consiliului Județean, fostul președinte (de partid PDL și de “județ”) Victor Tarhon, urmează să-și prezinte demisia (din PDL și din funcția de consilier județean). Pentru a prelua conducerea PMP-ului. Timid și firav la acest moment în provincie, dar cu ambiții mari.

Se fac și se desfac alianțe politice. Se nasc și mor partide politice. În provincie oamenii nu pun prea multă patimă în dezbaterile politice. Aș spune chiar că ele, dezbaterile politice, sunt „sublime dar lipsesc cu desăvârșire”. Nu trebuie să uităm, însă faptul că tot ceea ce se întâmplă în arena politică ne influențează existența cotidiană. Fie că ne place sau nu. Se spune despre acest an că ar fi anul plăților (karmice). Cert este faptul că vom simți cu toții o primăvară furtunoasă și plină de evenimente.

NA. Aud tot mai mult vorbindu-se în ultimul timp despre “tigrul Europei” și despre economia României care duduie, nu-i așa, crește precum eroii de poveste din legendele noastre străvechi. Văd în fiecare zi mulți, foarte mulți, prea mulți, oameni triști. Triști. Singuri, cu nevoile lor. Fără perspectivă. Și mă gândesc, de ce nu, că prima mare datorie o oamenilor politici ar fi aceea de a readuce zâmbetul și speranța în viețile românilor. Poate doar așa s-ar face…”dreptate până la capăt”.

Click pentru a te abona

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.