Conecteaza-te pe Twitter

ARBDD: Ziua Europeană a Parcurilor. O zi de celebrare pan-europeană pentru Ariile Protejate

0 Shares

Când? Pe 24 mai 2016, cu activități în curs de desfășurare în intervalul mai-iunie 2016. Unde? În 22 de țări din întreaga Europă, în și în jurul parcurilor naționale, naturale și regionale. De ce? Pentru a evidenția legătura dintre ariile protejate și agricultura durabilă, precum și importanța acesteia pentru securitatea alimentară a Europei. Savoarea naturii? De Ziua Europeană a Parcurilor 2016, oferă-ți posibilitatea de a descoperi un parc din apropiere, vizitează-l şi gustă cele mai bune produse locale și tradiționale din regiune. Vor fi peste 250 de activități în 22 de țări din întreaga Europă pentru a sărbători „Savoarea Naturii”.

Untitled-1

„Din 1999, ariile protejate din Europa sărbătoresc 24 mai ca Zi Europeană a Parcurilor. Scopul ei este de a aduce oamenii mai aproape de natură și a sensibiliza opinia publică asupra importanţei ocrotirii frumuseţilor naturii din zonele protejate și asupra importanţei conservării și managementului durabil al acestor arii. În decembrie 1994, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a fost admisă ca membru al Federaţiei Parcurilor Naturale şi Naţionale ale Europei/ EUROPARC şi în această calitate a participat la multe iniţiative, proiecte, colaborări cu alte arii protejate.” a declarat Grigore Baboianu, Guvernatorul RBDD. Inițiativa organizată de Federația EUROPARC – Rețeaua Europeană de Arii Protejate își propune să evidențieze legătura dintre ariile protejate și agricultura durabilă precum și valoarea naturii sănătoase pentru securitatea alimentară a Europei. „Prin celebrarea hranei, celebrăm bogăția naturii, munca oamenilor și rolul ariilor protejate în asigurarea continuității acestor procese, în beneficiul naturii și a economiei locale. De milenii, activitățile agricole umane au contribuit la modelarea peisajului. Este importantă păstrarea semințelor, plantelor, animalelor și produselor alimentare, dar la fel de importantă este și varietatea practicilor agricole și a obiceiurilor culturale „, a declarat Ignace Schops, Președintele EUROPARC. Din Grecia până în Marea Britanie, o gamă largă de activități, cu sesiuni de degustare sunt organizate de Parcuri și partenerii locali, toate oferind oamenilor adevărata „Savoare a Naturii”. Vor fi excursii ghidate la ferme organice din Italia, piețele cu fermierii locali din Franța, Republica Cehă și Bosnia-Herțegovina, „Trasee gastronomice” și sesiuni de gătit cu bucătari de renume în Spania, tururi ghidate pentru a descoperi produse alimentare din Estonia, Ungaria, Polonia sau Olanda, și „săptămâni gastronomice”, în multe restaurante din apropierea Ariilor Protejate din Slovenia, Italia, Portugalia și Spania. Toate evenimentele pot fi găsite pe : http://www.europarc.org/nature/edop/ Cu acest prilej, Administraţia Rezervaţiei Biosferei ,,Delta Dunării” (ARBDD) dedică perioada 22 – 27 mai 2016 marcării evenimentelor Zilei Europene a Parcurilor și a Zilei Internaționale a Biodiversității, prin organizarea de acţiuni de celebrare în perimetrul RBDD împreună cu elevii şi cadrele didactice de la şcolile din localităţile Crişan şi Sulina, prin centrele de informare și vizitare precum și în municipiul Tulcea. În data de 24 mai, ARBDD în parteneriat cu Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA, organizează la Tulcea, la Centrul Muzeal Eco-turistic Delta Dunării, un eveniment ce va marca cele doua celebrări ale zilelor de mediu, cu participarea reprezentanților autorităților centrale și locale, precum și a reprezentanților ariilor protejate din țară.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.