Conecteaza-te pe Twitter

ARBDD: partener la Constituirea Rezervației Prutul de Jos

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, lider al Proiectului „Consolidarea reţelei de arii naturale protejate pentru protecţia biodiversităţii şi dezvoltare durabilă în Delta Dunării (DD) şi regiunea Prutul de Jos (RPJ) – PAN Nature, a participat la evenimentul organizat de Ministerul Mediului, în parteneriat cu Agenția „Moldsilva”, Consiliul raional Cahul și Rezervația Naturală „Prutul de Jos  ce s-a desfăşurat la Cahul, Republica Moldova .

Rez-Prutu-de-Jos

 

Evenimentul a inclus Festivalul Eco-Cultural „Toamna de Aur în Lunca Prutului” care a avut loc la Slobozia Mare și a reunit expoziții gastronomice, a meșterilor populari cu participarea autorităților publice locale din zonă, ansambluri folclorice. Acest festival a avut un impact pozitiv asupra populației locale, iar desfășurarea următoarelor ediții se va realiza cu implicarea mai multor instituții cointeresate.

Cea de-a doua parte a evenimentului a fost organizată de către Comisia Naţională a Republicii Moldova pentru UNESCO şi a constat într-un atelier de lucru privind „Constituirea Rezervației Biosferei Prutul de Jos” cu participarea experților UNESCO, fiind discutate toate posibilitățile şi implicaţiile cu autoritățile publice locale și populația interesată. Reprezentantul oficial UNESCO a menţionat faptul că va sprijini procesul de creare a Rezervației Biosferei Prutul de Jos prin consultanță și oferirea de oportunități pentru susținerea proiectelor necesare atingerii acestui scop.

La eveniment au participat reprezentanţii tuturor partenerilor proiectului, respectiv Rezervaţia Biosferei Dunărea, ai Academiei Naţionale de Ştiinţe a Ucrainei (UA), Rezervaţia Naturală Prutul de Jos (MD), Departamentul de Management al Bazinului Dunării (UA), Ministerul Mediului (MD), Consiliul Raional Cahul (MD), Agenţia Moldsilva (MD), Departamentul de Stat pentru Protecţia Mediului a Regiunii Odessa (UA) şi Centrul pentru Studii Regionale (UA), precum şi reprezentanţi ai autorităţilor/instituţiilor de mediu şi grupuri interesate de rezultatele proiectului, administrația publică locală. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea pierderilor de biodiversitate şi îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei locale prin introducerea unei abordări integrate a managementului resurselor naturale în zona transfrontalieră  a Deltei Dunării şi Regiunii Prutul de Jos.

Proiectul este susţinut de Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, cu o finanţare nerambursabilă de 2.020.033,43 Euro, respectiv 8.961.070,30 Lei, reprezentând 89,39% din bugetul total al proiectului de 2.259.798 Euro, respectiv 10.024.689,91 Lei.

Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de statele participante în program.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.