Conecteaza-te pe Twitter

Aniversarea Concepţiei Profetului

0 Shares

In această noapte (10 mai 2013), prima noapte din noua lună Receb – nume pus de îngeri – pe cea de Regaib, care are sensul de dorinţă, cerere, ardoare, turcii și tătarii sărbătoresc Aniversarea Concepției Profetului Mohamed. Mulţi dintre cei care serbează această noapte  vin cu acte de adorare speciale şi fac rugăciuni speciale, deoarece noaptea e vestitoarea începerii celor trei luni sfinte pentru musulmani. Este cea de-a doua din cele cinci nopţi sfinte din an pentru musulmani. (Conform Calendarului Musulman, noaptea denumită Regaib Kandili e de pe 29 Ahir pe 1 Receb).

Calendarul Musulman socoteşte de la data mutării Profetului Mahomed dinMecca la Medina (corespunzător zilei de 16 Iulie 622) şi e Selenar / Lunar: bazat pe fazele Lunii. (Calendarul Creştin e Solar / corelează anotimpurilecu mişcarea aparentă a Soarelui iar Calendarul Evreiesc e lunisolar = Lunar-Solar / adică pune de acord anotimpurile cu fazele Lunii). În CalendarulMusulman, luna are un număr de zile egal cu un ciclu Lunar complet. Fiecare an este de 354 zile, ceea ce face ca sărbătorile musulmane raportate la calendarul Solar universal (internaţional utilizat pe glob) să fie în fiecarean cu 11 zile mai devreme faţă de anul precedent. Egalitatea dintre anii musulmani şi cei creştini se stabileşte o dată la 32 de ani, deoarece 32 ani Solari = 33 ani Selenari / Lunari.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.