Iohannis Președintele României

Ambarcațiune cu migranți din Orientul Mijlociu în apropierea țărmului românesc al Mării Negre

0 Shares

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat o ambarcațiune suspectă de migrație ilegală, fără pavilion arborat, la bordul căreia se aflau 37 de persoane, posibil migranți din Orientul Mijlociu.

În data 02.06.2014, în jurul orei 23.25, polițiștii de frontieră din cadrul Sistemului Complex de Observare, Supraveghere și Control al Traficului la Marea Neagră — SCOMAR, au identificat o ambarcațiune suspectă în Marea Neagră, fără pavilion arborat, la aproximativ 11 mile marine travers de localitatea Shabla din R. Bulgaria, în zona de patrulare comună româno-bulgară, care se apropia de apele teritoriale ale României.

Imediat, Garda de Coastă a dispus de urgență efectuarea unei misiuni cu o ambarcațiune a Grupului de Nave Mangalia pentru identificarea și supravegherea ambarcațiunii suspecte.

Ambarcațiunea și-a continuat drumul, a intrat în apele teritoriale ale României, ocazie cu care s-a stabilit că la bordul acesteia se află un număr mare de migranți.

Drept urmare, două nave ale Gărzii de Coastă au intervenit și escortat yacht-ul spre sediul Grupului de Nave Constanța, unde polițiștii de frontieră români vor continua cercetările în acest caz.

Din primele verificări a reieșit faptul că la bordul yacht-ului se află 37 de persoane, de origine afgană și iraniană.

Click pentru a te abona

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.