Iohannis Președintele României

Agent de poliție condamnat pentru acte de corupție. Sancționa greșelile rutiere și cerea mită

0 Shares

*2 ani și 10 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mită, purtare abuzivă și instigare la mărturie mincinoasă.

polist-corupt01

La data de 26.01.2018, în baza acordului de recunoaștere a vinovăției încheiat cu procurorul de caz, admis de către Tribunalul Tulcea, inculpatul J.A., agent de poliție, a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni închisoare cu aplicarea disp. art. 91 din C.pen. privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și stabilirea unui termen de supraveghere de 3 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mită, purtare abuzivă și instigare la mărturie mincinoasă.

polist-corupt02

În fapt, pe parcursul anul 2013, J.A., la data săvârșirii faptelor agent de poliție în cadrul Postului de Poliție Luncavița, a folosit autoritatea de polițist pentru sancționarea la regimul circulației rutiere a unei persoane, pentru ca, mai apoi, să-i pretindă acesteia o mașină de lemne de foc pentru a anula sancțiunea.

Cu toate că agentul a primit mita solicitată, acesta a înaintat documentele de constatare conform procedurilor. Pe parcursul cercetărilor efectuate în cauză, J.A. l-a convins pe colegul său de muncă să declare în favoarea sa modul în care s-au petrecut faptele.

Tot în cursul anului 2013 cu ocazia cercetărilor privind o reclamație de furt, agentul de poliție a săvârșit infracțiunea de purtare abuzivă față de o altă persoană.

În cauză, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Tulcea au fost delegați de către procuror să desfășoare diverse activități procedurale de instrumentare a probatoriului.

Click pentru a te abona

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.