Iohannis Președintele României

“Acum avem toate instrumentele necesare atragerii de bani europeni atât pentru sectorul public cât și pentru cel privat. Trebuie să dăm dovada profesionalismului despre care tot vorbim”

0 Shares

Interviu cu Teodorescu Horia, Președinte al Consiliului Județean Tulcea

-„ Îmi doresc să-i pot privi în ochi pe concetățenii mei, fără jenă, iar copiii mei să fie mândri de mine. Nu suntem un județ de mâna a treia, suntem la fel ca județele Constanța sau Galați, avem potențial și tulcenii merită mai mult.

-Am făcut și continuăm să facem eforturi uriașe pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă județul Tulcea. Sunt probleme în zona de industriei și au fost proiecte înțepenite în timp pe care am reușit să le activăm. De exemplu celebrul proiect despre care se vorbea pe toate canalele media într-o vreme, de acel Proiect de Management al deșeurilor la nivelul județului. Un proiect de 30 de milioane de euro pe care l-am „surescitat” și, iată, l-am adus în fază de achiziție a lucrărilor, așadar, foarte curând începe să lucreze.

-Tulcenii, noi toți, am avut un ajutor extraordinar din partea Guvernului României pentru realizarea a ceea ce se cheamă „Strategia Dunării”. Vorbim de 32 de localități din județul Tulcea care au o șansă uriașă de dezvoltare. Vorbim despre sute de milioane de euro care urmează să ajungă în aceste comunități începând cu anul 2015. Dacian Cioloș, comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, spunea zilele trecute că „ în zone precum Delta Dunării este nevoie de o strategie integrată, care să aibă în vedere complementaritatea fondurilor europene și folosirea eficientă a instrumentelor puse la dispoziție de cadrul European”. Ei bine, noi avem la acest moment acest instrument ITI (Investiții Teritoriale Integrate). Suntem primii și singurii din România care dispunem de acest instrument și ar fi păcat să nu ne folosim toate forțele pentru a atrage bani europeni. Pentru că am convingerea că acest sistem integrat va aduce dezvoltarea mult așteptată în nordul Dobrogei.

-Lucrăm în acest an la reabilitarea unor drumuri importante din județ, la reabilitarea Portului Tulcea și a falezei pentru că eu sper că într-un timp relativ scurt faleza tulceană va fi administrată de Consiliul județean sau de Primăria Tulcea, așa după cum este firesc.

-Peste câteva zile sper să avem vești foarte bune de la Ministerul Marilor Proiecte privind Podul de la Măcin.

-Avem în vedere lucrări importante la Spitalul Județean de Urgență Tulcea, avem în vedere investiții de peste 100 de miliarde. Pentru mine Sănătatea este o prioritate absolută. Ne dorim modernizarea, eficientizarea actului medical în unități asemănătoare celor din Europa atât pentru Tulcea cât și pentru Măcin, Babadag, Sulina sau în zonele unde vom înființa acele Centre de urgență despre care se vorbește de atâta timp (Topolog, Dăeni).

-Pacientul numit “Sănătate” a fost tratat prea multă vreme numai cu aspirină în județul Tulcea. Este momentul să facem marile schimbări despre care se vorbește de 20 de ani. Avem toate instrumentele necesare. Ar fi păcat să pierdem această oportunitate.”

Click pentru a te abona

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.