Click pentru a te abona

Accidente rutiere pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum

7 Shares

În dimineața de 4 decembrie a.c., un bărbat de 54 de ani, din Tulcea, în timp ce conducea un autoturism în afara localității Malcoci, comuna Nufăru, județul Tulcea, într-o curbă, nu a adaptat viteza la condițiile drum, respectiv carosabil acoperit cu polei, a pierdut controlul autoturismului, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto.

Conducătorul auto deținea permis de conducere și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului.

Poliţia Rutieră Tulcea le reaminteşte conducătorilor auto că în condiţiile unui carosabil umed sau polei este recomandat să nu bruscheze comenzile autoturismului și este absolut necesar să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie sau fulgilor de zăpadă, folosirea luminilor de către ceilalţi şoferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege.

Un alt fenomen cu care şoferii se pot confrunta în aceste zile este ceaţa. Amintim faptul că toţi conducătorii auto sunt obligaţi prin lege ca în asemenea condiţii să utilizeze luminile de întâlnire şi de ceaţă.

Reamintim obligaţia conducătorilor de vehicule să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi sau 50 de km/h în afara localităţilor, când ceaţa reduce vizibilitatea sub 100 de metri. Această viteză permite oprirea în condiţii de siguranţă, atunci când apare o situaţie de pericol. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Depistat la volan cu 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat

În dimineața de 4 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 40 de ani, din Tulcea, care conducea un autoturism în afara municipiul Tulcea, având o concentratie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a întocmit dosar penală sub aspectul săvârșirii infractiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută și pedepsită de art.336 din Codul penal.

7 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com