Conecteaza-te pe Twitter

Accident „în lanț” pe Dunăre din cauza ceței – Nava rapidă de pasageri care venea de la Sulina a intrat în coliziune cu un bac de agrement și apoi cu o navă de pasageri aflată sub pavilion elvețian. Nu sunt victime.

0 Shares

În dimineața zilei de duminică, 6 octombrie, în jurul orei 07:35, în zona Mm 9, nava rapidă de pasageri Nikolas (care naviga în amonte, având corpul în imersiune şi nu pe aripile portante) a fost lovită în prova de un bac de agrement cu motor Drubeta, care naviga în aval. În urma coliziunii a rezultat o basea (înfundarea tablei corpului) în prova, deasupra liniei de plutire a navei rapide Nikolas. Nefiind alte probleme, nava rapidă Nikolas a continuat marşul amonte spre Tulcea cu viteză redusă, iar şalupa Drubeta a continuat marşul spre Sulina. Peste numai douăzeci de minute, nava rapidă de pasageri Nikolas a intrat în coliziune  cu nava de pasageri Princess Sophie (care naviga aval în zona Mm 11). Din primele declaraţii ale comandantul navei Nikolas rezultă că acesta a încercat să ia legătura cu nava de pasageri Princess Sophie, dar nu a putut face acest lucru deoarece nava Nikolas a avut o cădere a surselor de energie de la bord. După incident un număr de şase pasageri de la bordul navei Nikolas au urcat la bordul navei Princess Sophie. În urma coliziunii  a fost smulsă puntea de coborâre de aluminiu din prova tribord a navei Nikolas. După coliziune nava Nikolas a ancorat la Mm 11, mal drept, iar pasagerul Princess Sophie; pentru că nu avea decât niște  zgârieturi în zona de impact (nava are corp din oțel), Princess Sophie şi-a continuat voiajul aval spre Sulina. O echipă a Căpităniei Portului Sulina s-a deplasat de urgenţă la faţa locului pentru a evalua situaţia şi pentru primele cercetări. Întrucât operatorul navei Nikolas nu a asigurat o navă de rezervă, sub coordonarea echipei Căpităniei Portului Sulina pasagerii rămaşi la bordul navei Nikolas au fost preluaţi de nava de pasageri Moldova pentru a fi transportaţi la destinaţie. Pasagerii aflaţi la bordul navei de pasageri Princess Sophie vor fi debarcaţi la Tulcea. Nava Nikolas se va întoarce în portul Sulina, după finalizarea cercetărilor la faţa locului. Cele două evenimente de pe Dunăre s-au datorat condițiilor de ceață densă din dimineața zilei de 6 octombrie.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

3 Raspunsuri la Accident „în lanț” pe Dunăre din cauza ceței – Nava rapidă de pasageri care venea de la Sulina a intrat în coliziune cu un bac de agrement și apoi cu o navă de pasageri aflată sub pavilion elvețian. Nu sunt victime.

 1. Print Constantin 11 octombrie 2013 at 19:07

  Cele doua accidente s-au datorat faptului ,ca indivizii,pentru a castiga bani,circula cu „rapandulelele”alea ,care nu mai corespund Directivei europene 1447,care prevede propulsie cu 2 motoare,radar performant,statii radio performante,mai multe surse de energie,la bord,punand viata oamenilor in pericol !
  etc Criminali,inconstienti !

  Răspunde
 2. caracatita 14 noiembrie 2013 at 19:35

  ..Tovarase „Print ” …mai scuteste-ne cu observatiile dumitale ,ca acesti indivizi au riscat pe pielea lor (cei drept si a pasagerilor ) sa duca lumea la Tulcea . In timp ce dumneata de tot „pregatesti „de plecare in cursa de vre-un an de zile cu copaia aia care inafara de a face un bairam serios pe dansa ,..nu e buna de nimic! Si chiar daca ar fi , ai venit in Sulina sa ocupi o dana (pe care nu se stie daca ai platit-o) fugarit de prin Giurgiu crezand ca aici e satul prostilor ! Tu si cu generalul ala Celea (general cu certificat de revolutionar ) Dar ati luat-o in freza ..emigrantilor .. mie greata de besinosi ca voi….

  Răspunde
 3. ALEX IT 15 ianuarie 2015 at 1:06

  Recunoastem limbajul lui Bulea ,proprietarul ‘troacelor” numite rapide, care vomita toate balele, frustrat ca i-am „suflat” cheul si dana 1 din Sulina.Altfel ,niste ruginaturi , curse „rapide” spre moarte.In primul rand ,oligofrenule,cand mazgalesti onomatopee,si faci afirmatii ,cand nu esti ocupat cu onania,cerceteaza, lobotomatule.Nava „Print Constantin” dispune de toate autorizatiile europene,toate certificarile,fiind o nava de fite si evenimente personale,saracie,nu pentru carat prostituate la pensiunea aia pe care o stiti voi,tot grupul infractional din Sulina.Lasti locuitorii di Sulina teferi ,nu-i mai inecati cu ligheanele voastre ruginite.Mai mult decat atat,vom face si curse regulate,in conditii de 4 stele,in respect pentru turisti,lux,catering,arta si muzica la bord,asistenta medicala,dupa ce vor disparea toate fiarelevechi din portul Tulcea,pentru a putea acosta in conditii foarte bune pentru pasageri ,turisti.Intre timp ,de voi infractorilor ,tu,primarul din Sulina,secretara penala,A.S.P.L.care vinde energie electrica cu 30%mai scumpa decat Enel Dobrogea,fara licenta ANRE,de capitanul’pensiune” se va ocupa Parchetul Tulcea si D.N.A. Constanta si Bucuresti.Ati distrus si ati secatuit Sulina si ati murdarit Dunarea cu caracterul vostru infect si jegos, de infractori corupti!Du-te la pus dale prin Sulina si nu mai discuta,frustratule ,despre navigatie. Criminalilor,omorati turistii,batranii si copiii ,pe Dunare.Alex IT

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.