Click pentru a te abona

Dialogul – soluţia optimă pentru problemele din sănătate și renunțarea la declanșarea grevei generale

0 Shares

Deputatul social democrat  Anişoara Radu a susţinut vineri, 11 mai, o declaraţie de presă privind rezultatele convenite în cadrul dialogului dintre sindicatele din sănătate şi membrii Guvernului.

În acest sens, Deputatul Radu Anișoara, membru al Comisiei pentru Muncă și protecție socială a reiterat faptul că actualul Guvern PSD-ALDE este întotdeauna deschis la dialog şi încearcă să identifice cele mai bune soluţii pentru rezolvarea problemelor împreună cu sindicatele reprezentative.

În plus, doamna deputat a felicitat Guvernul pentru rezolvarea problemelor financiare care au apărut în sistemul medical: „Încep prin a felicita Guvernul pentru deschiderea către dialog şi pentru soluţiile identificate pentru prevenirea unei greve generale în sistemul medical, grevă care ar fi afectat cetăţenii!”

Menţionăm că adoptarea acestui memorandum, semnat între Guvern şi sindicate, a dus la renunţarea declanşării grevei generale, programată pentru data de 11 mai.

Deasemenea, deputatul tulcean a prezentat principalele măsuri ce urmează a fi adoptate de Guvern şi aplicate în sistemul medical: „1. Acordarea de sume compensatorii pentru toţi angajaţii care au pierdut bani; 2. Acordarea posibilităţii de depăşire a procentului de 30% ca sporuri raportat la cuantumul salariilor de bază, în cazul serviciilor de ambulanţă şi al spitalelor mono-specialitate, în cazuri bine fundamentate; 3. Sporul de gardă să nu mai intre în plafonul de 30% de sporuri”.

În final, Anişoara Radu a salutat şi disponibilitatea sindicatelor de a face concesii, având în vedere necesitatea sustenabilităţii pe termen lung a legii 153/2017: „Nu aş vrea să închei această declaraţie fără a mulţumi sindicatelor, care au dat dovadă de echilibru în negocierile cu Guvernului. Este evident că nu se putea renunţa în totalitate la plafonul de 30% pentru sporuri, deoarece legea ar fi devenit, în scurt timp, neaplicabilă. Consider că soluţiile identificate sunt sustenabile şi vor avea efectul de a rezolva toate problemele salariale din sistemul de sănătate”.

Subliniem faptul că memorandumul a fost încheiat între Guvernul României şi organizaţiile sindicale „Sanitas” şi „Solidaritatea Sanitară”, iar măsurile agreate urmează să fie aplicate începând cu luna mai.

0 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com