Conecteaza-te pe Twitter

Deputat Mirela Furtună: La Ambasada Chinei la București s-a discutat despre prietenia tradițională dintre cele două state și despre oprtunitățile Belt and Road

În ziua de 8 martie 2018, la invitația domnului Xu Feihong, ambasadorul Chinei în România și a soției sale, doamna Tan Yuxiu, Viorica Dăncilă, premierul  României și președintele Organizației de Femei a Partidului Social Democrat (OFSD) a participat, împreună cu mai multe doamne reprezentante ale OFSD, la evenimentul de sărbătorire a Zilei Internaționale a Femeii organizat de Clubul de Femei al Ambasadei Chinei. Deputatul social democrat Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților ne-a declarant că a fost impresionată de felul în care a fost organizat acest eveniment:

“În China această zi este numită și Ziua Zânelor și are o legendă foarte interesantă. Ambasadorul Xu a reiterat  într-o scurtă alocuțiune prietenia tradițională dintre China și România precum și rolul special pe care–l au schimburile de experiență  dintre femei pentru promovarea relațiilor bilaterale.

Îndrumată de gândirea diplomatică a Președintelui Xi Jinping, partea chineză este dispusă să sesizeze oportunitățile oferite de inițiativa Belt and Road și cooperarea China-Europa Centrală și de Est, să consolideze în continuare schimburile și prietenia cu Guvernul și organizațiile de femei ale României, în vederea construirii, împreună, a unei lumi mai bune. În trecut, China marca legăturile cu Europa prin celebrul Drum al Mătăsii. Acum, la mai bine de o mie de ani distanță, Inițiativa Belt and Road dorește să reconecteze China cu Europa prin proiecte de anvergură pe teritoriul a trei continente: Asia, Africa și Europa.

Am cântat imnurile naționale ale României și Chinei, am asistat la o paradă de cheongsam (rochie tradițională chineză) și am participat la pregătirea unor preparate tradiționale din bucătăria chinezească. După ce bucătarul chinez a prezentat gastronomia chineză noi am pregătit câteva produse tradiționale care au făcut deliciul tuturor celor prezenți la eveniment. Seara s-a încheiat cu o Horă a Unirii dedicată Centenarului pe care România îl sărbătorește în acest an. A fost un eveniment deosebit desfășurat într-o atmosferă caldă, prietenoasă” a spus deputatul Mirela Furtună.

Adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă :

Distribuie articolul

Google1YahooMyspace

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *