Conecteaza-te pe Twitter

DIICOT: Reținuți pentru trafic de droguri de risc. S-au ridicat droguri, etnobotanice, bani, arma AIRSOFT, telefoane, cartușe.

La data de 04.03.2018, procurori din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Constanţa şi S.C.C.O. Tulcea, au efectuat  15 percheziţii domiciliare pe raza mun. Tulcea, în cadrul unei acţiuni vizând identificarea unor persoane care deţin, în vederea comercializării, droguri de risc, respectiv cannabis, şi care efectuează, fără drept, operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Din mai multe imobile au fost ridicate diferite cantităţi de droguri de risc, produse susceptibile a avea efecte psihoactive denumite generic etnobotanice, sume de bani, telefoane mobile, cartele SIM, armă tip AIRSOFT, cartuş.

În aceeaşi zi,  s-a dispus reţinerea inculpaţilor  Danilov Ştefan, Condrat Bogdan, Romanescu Vlad-Andrei, Nere Stelian, Zaharenco Vlad-Andrei, Lescai Ionel-Constantin, Grigori Georgel, Roşca Emanuel-Petruţ,  Ferariu Dan şi Siomca Marian-Adrian, pentru o perioadă de 24 ore, iar în seara zilei de 05.03.2018 s-a dispus reţinerea inculpatului  Zelisneac  Laurenţiu-Adrian.

La data de 05.03.2018,  dosarul a fost înaintat Tribunalului Tulcea cu propunerea de arestare preventivă, fiind emise mandate de arestare pentru o perioadă de 30 zile, faţă de toţi inculpaţii reţinuţi în data de 04.03.2018, urmând în cursul zilei de astazi a fi prezentat Tribunalului Tulcea cu propunere de arestare preventivă şi inculpatul Zelisneac Laurenţiu-Adrian.

Din probele administrate în cauză, până la acest moment procesual, rezultă suspiciunea rezonabilă că, în  perioada  mai 2016 – martie 2018, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale,  inculpaţii  au procurat, deţinut  şi comercializat  astfel de produse,  tinerilor din municipiul Tulcea.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea , Biroului Investigaţii Criminale şi Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Tulcea, lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Tulcea şi lucrători din cadrul Gărzii de Coastă – S.T.P.F. Tulcea.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpaţii  beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”(DIICOT).

Adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă :

Distribuie articolul

Google1YahooMyspace

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *