Conecteaza-te pe Twitter

Deputat Mirela Furtună: “Violenţa afectează viaţa tuturor celor care sunt victime sau martori. Salut și susțin Legea privind prevenirea și combaterea violenței în familie”

Guvernul a aprobat proiectul de Lege privind modificarea și completarea Legii nr. 217/2003 privind prevenirea și combaterea violenței în familie, și a introdus noi măsuri pentru protejarea imediată a victimei și înlăturarea agresorului. Viceliderul Grupului social democrat din Camera Deputaților, Mirela Furtună, ne-a declarat că salută și susține acest demers legislativ:

“Am mai declarat acest lucru, cred că vorbim cu adevărat despre o șansă în plus pentru ca faptele invocate, referitoare la violența în familie (fizice, psihomorale, verbale, sexuale, ș.a.), să nu se mai regăsească  printre  temerile  existențiale ale semenilor noștri.  Știm cu toții:  violenţa afectează viaţa tuturor celor care sunt victime sau martori. Pentru copii, violenţa are urmări psihologice, emoţionale şi de dezvoltare. Persoanele abuzate, atât femeile cât şi copiii, trăiesc adevărate drame ca urmare a consumării acestui fenomen în familiile lor. Acest comportament abuziv îndreptat asupra lor le afectează atât sănătatea cât şi integritatea mentală, ducând la grave forme de depresie, de tulburări ale personalităţii, grave răni corporale şi chiar la decesul persoanelor abuzate.

De aceea, salut și susțin Legea privind prevenirea și combaterea violenței în familie, cu noile măsuri pentru protejarea imediată a victimei și înlăturarea agresorului. Documentul aprobat de Guvern, reglementează Ordinul de protecție provizoriu (OPP), un instrument în materie administrativă, care îi va permite polițistului să intervină rapid în situațiile de pericol iminent pentru sănătatea și securitatea victimei violenței domestice și să înlăture de îndată agresorul din domiciliu. De asemenea, pentru agresor, se introduce obligația de a purta permanent un sistem electronic de supraveghere (brățară electronică). Am convingerea că prin intermediul acestor instrumente se va îmbunătăți semnificativ sprijinului acordat victimelor violenței domestice, prin asigurarea unei intervenții imediate și coerente”a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună într-o intervenție telefonică.

Adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă :

Distribuie articolul

Google1YahooMyspace

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *