Conecteaza-te pe Twitter

Agent de poliție condamnat pentru acte de corupție. Sancționa greșelile rutiere și cerea mită

*2 ani și 10 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mită, purtare abuzivă și instigare la mărturie mincinoasă.

polist-corupt01

La data de 26.01.2018, în baza acordului de recunoaștere a vinovăției încheiat cu procurorul de caz, admis de către Tribunalul Tulcea, inculpatul J.A., agent de poliție, a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni închisoare cu aplicarea disp. art. 91 din C.pen. privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și stabilirea unui termen de supraveghere de 3 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mită, purtare abuzivă și instigare la mărturie mincinoasă.

polist-corupt02

În fapt, pe parcursul anul 2013, J.A., la data săvârșirii faptelor agent de poliție în cadrul Postului de Poliție Luncavița, a folosit autoritatea de polițist pentru sancționarea la regimul circulației rutiere a unei persoane, pentru ca, mai apoi, să-i pretindă acesteia o mașină de lemne de foc pentru a anula sancțiunea.

Cu toate că agentul a primit mita solicitată, acesta a înaintat documentele de constatare conform procedurilor. Pe parcursul cercetărilor efectuate în cauză, J.A. l-a convins pe colegul său de muncă să declare în favoarea sa modul în care s-au petrecut faptele.

Tot în cursul anului 2013 cu ocazia cercetărilor privind o reclamație de furt, agentul de poliție a săvârșit infracțiunea de purtare abuzivă față de o altă persoană.

În cauză, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Tulcea au fost delegați de către procuror să desfășoare diverse activități procedurale de instrumentare a probatoriului.

Adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă :

Distribuie articolul

Google1YahooMyspace

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *