Conecteaza-te pe Twitter

Tineretul Elen Tulcea l-a adus pe Moș Crăciun cu daruri și au recreat o seară de Crăciun autentic grecească(cu Kalin Esperan (Kalanta Xristougennwn) și dansuri traditionale)

02

“Ne-am pregătit din timp, l-am invitat pe Moș Crăciun la noi, acolo unde ne întâlnim în fiecare zi, unde lucrăm și ne bucurăm împreună, el a venit cum știe el: cu daruri și cu urări, iar noi i-am povestit despre Sarbatorile Craciunului care insumeaza nu mai putin de 12 zile in Grecia. Intre traditiile celor “12 zile de Crăciun” se înscriu atât unele străvechi, cât și altele relativ noi, dintre cele din urmă făcând parte decorarea bradului de Crăciun și friptura de curcan din ziua de Crăciun. In trecut, prajiturile cu miere (melomakarona) erau preparate numai de Craciun, în vreme ce preparatele dulci numite kourabiedes era făcute și consumate numai cu prilejul revelionului. In zile noastre, atât melomakarona, cât și kourabiedes sunt pregătite și consumate în toată această perioadă de sărbătoate sfântă. Este o sărbătoare a Crăciunului la care participă toți membrii 85 cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani. Moșul afost uimit de felul în care l-am primit și de programul pe care l-am pregătit special pentru el și, evident, a fost bun si generos…cum se știe. Vă doresc tuturor Sărbători fericite, cu bucurie, cu încredere, cu belșug (!)” ne-a declarat Ciprian Pelivan, președintele Tineretului Elen din Tulcea.

03

23,884 total views, 2 views today

Adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă :

Distribuie articolul

Google1YahooMyspace

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>