Conecteaza-te pe Twitter

Norvegienii de la Vard construiesc la Tulcea primul spărgător de gheață de croazieră hibrid din lume

Grupul norvegian Vard, controlat de italenii de la Fincantieri, va construi la Tulcea coca primului spărgător de gheață de croazieră cu propulsie hibridă din lume, în cadrul unui contract de 2,7 miliarde coroane norvegiene (322,6 milioane dolari) semnat cu compania franceză Ponant. Vard a obținut contractul pentru proiectarea și construcția navei de croazieră, destinată călătoriilor către destinații din regiunile polare, precum Polul nord magnetic (situat la o latitudine nordică de 90 grade), Marea Weddel, Marea Ross și Insula Petru I.

untitled-1
Vasul va fi echipat cu 2 elicoptere și hangarele aferente și va putea transporta până la 270 de pasageri și un echipaj format din 180 de persoane. Spărgătorul de gheață de 30.000 de tone va avea o lungime de circa 150 metri, o lățime de 28 metri și o viteză de croazieră de 15 noduri (aproximativ 27,8 km/h).(sursa www.profit.ro)

25,023 total views, 4 views today

Adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă :

Distribuie articolul

Google1YahooMyspace

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>