Conecteaza-te pe Twitter

Marile proiecte pentru dezvoltarea Dobrogei de Nord în dezbatere la Tulcea

Liviu Dragnea,Președintele Camerei Deputaților, Președintele al PSD, se află timp de două zile (23-24 martie a.c) la Tulcea împreună cu senatorii social-democrați, cu premierul Sorin Grindeanu, cu miniștri ai cabinetului Grindeanu într-o amplă reuniune de lucru.

Liviu Dragnea, declarații conferință de presă:

*Sper ca noul Guvern să finalizeze procedura de transfer a falezei tulcene și a infrastructurii portuare de la APDM la autoritățile locale. Cred că toate zonele portuare trebuie să treacă în administrația autorităților locale pentru a se dezvolta. Iată faleza de Tulcea, arată îngrozitor și poate deveni  un punct de atracție turistică după ce va beneficia de investiții de consolidare  și modernizare în condițiile în care sunt prevăzute sume de peste 24 de milione de euro pentru această investiție.

*Am discutat despre accelerarea procedurilor pentru a trece etapele necesare pentru finalizarea drumului expres Brăila – Tulcea – Constanța, este prins pe Axa 2 Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), cu o valoare de peste 477 de milioane de euro.

*Podul Brăila – Tulcea, o investiție de cca 200 de milioane de euro despre care se vorbește de 20 de ani, o investiție vitală pentru această zonă, intră în linie dreaptă într-o lună întrucât la momentul de față s-a ajuns deja la Comisia Tehnică pentru ultimile avize. Acum sunt sume alocate prin mecanismul Investiții Teritoriale Integrate pentru Delta Dunării și județul Tulcea.

*Ghidurile care stabilesc regulile de depunere a proiectelor trebuie adaptate pentru speciful acestei zonei.

*Nu există comunicare între Rezervația Biosferei Delta Dunării și comunitățile locale și lucrul acesta trebuie să intre pe făgașul normal.

*Problemele punctuale ridicate de primarii din județul Tulcea trebuie privite cu mare atenție și soluționate.

*Suntem foarte aproape de finalizarea legii privind achizițiile strategice cu proceduri simplificate pentru câteva domenii strategice pentru România, marea infrastructură, energie și achizițiile militare. Vrem să fie proceduri simplificate și să avem garanția că o decizie luată și o finanțare identificată se finalizează cu investiții. Nu trebuie sa stăm doi, trei, sau cinci ani în contestații și când să începem treaba să constatăm că datele de acum cinci ani nu mai sunt valabile și procesul se reia. Pentru noi, este o lege vitală și este după modelul unor țări din vestul Europei.

*Urgențe mai sunt și continuarea modernizării Aeroportului Delta Dunării, decolmatarea canalelor din Rezervația Biosferei Delta Dunării și protejarea biodiversității (80 de milioane de euro), redeschiderea și modernizarea Spitalului de la Sulina, modernizarea și dotarea cu echipamente moderne, performante, eficiente a Spitalului Județean de Urgențe Tulcea.

437,955 total views, 3 views today

Adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă :

Distribuie articolul

Google1YahooMyspace

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>