Click pentru a te abona

Delta Dunării stăpânită de ghețuri. Spărgătorul Perseus și-a început activitatea.

2 Shares

UPDATE:* Se va solicita sprijinul Ministerului Transporturilor şi Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi pentru efectuarea unor curse zilnice (dus, întors), pe relaţia Tulcea – Sulina, cu nava „Mamaia 2”, pe perioada menţinerii măsurii suspendării curselor regulate de pasageri;

* Se va solicita sprijin de la Ministerul Transporturilor şi Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi pentru asistenţă, prin remorcherele Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi, la nava „Mândreşti” care asigură transportul populaţiei dinspre localităţile situate pe braţul Chilia (Ceatalchioi, Pardina şi Chilia Veche), ȋntre municipiul Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu, după următorul program:
– plecarea din Tulcea spre Tudor Vladimirescu, zilnic la orele 07.00, 12.00 şi 16.00.
* Prin grija Centrului operaţional din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă DELTA al judeţului Tulcea, prezenta Hotărâre se va aduce la cunoştinţa instituţiilor implicate, pentru punere în aplicare.COMITETUL JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ TULCEA/H O T Ă R Â R E A Nr. 10

„Bratul Chilia este blocat de ghețuri (cca.85- 90%), Sf. Gheorghe este înghețat aproape în totalitate. Pe Sulina acționează astăzi spărgătorul Perseus, dar, astăzi, când vorbim, traficul naval pe Dunăre este blocat.  La Comandamentul de peste o oră vom încerca să găsim soluții privind transportul de pasageri în și dinspre Sulina cel puțin odată pe săptămână sau atunci când sunt urgențe. Drumul Tulcea – Chilia poate fi folosit și vom vedea ce alte soluții vom găsi în cadrul întâlnirii membrilor comandamentului de astăzi”ne-a declarat Prefectul județului Tulcea, Iordan Alexandru – Cristian.

Perseus 01

La prima oră a dimineţii, remorcherul „Gheorghieni – 2” a traversat Braţul Tulcea pentru a transporta în municipiu localnici ai suburbiei Tudor Vladimirescu, intervenţie solicitată de Instituţia Prefectului – Judeţului Tulcea.
Potrivit celor comunicate de şeful Căpităniei Zonale Tulcea, căpitan şef de port  Dan Iulian Ichim, Braţul Chilia era blocat; spărgătorul de gheaţă „Perseus” acţionează în amonte de municipiul Tulcea; remorcherul „Gheorghieni – 2” va patrula pe Braţul Sulina pentru fluidizarea sloiurilor (50% – 60%), iar Braţul Sf. Gheorghe – acoperit în proporţie de 80% – 90% de sloiuri – prezintă tendinţe de blocaj.

Iulian Dan Ichim, căpitan şef de port, a mai informat că s-a dispus intrarea în iernatic a navelor din porturile Tulcea şi Sulina. A.F.D.J. Galaţi a dispus remorcherelor „Gheorghieni – 2” şi „Galaţi – 3” să acţioneze în zona Tulcea şi pe canalul Sulina pentru fluidizarea scurgerii gheţurilor. De asemenea, spărgătorul de gheaţă „Perseus” acționează în zonă.

La acest moment localitățile deltei sun izolate și am primit mesaje de la localnici din Sulina care au fost plecati și doresc să se întoarcă acasă.

2 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com