Click pentru a te abona

Incidente electorale în județul Tulcea: Voturi cumpărate la Dăeni

0 Shares

În seara zilei de 4 iunie 2016, cu câteva ore înainte de deschiderea urnelor, Florin Popa, candidat la Consiliul Local Dăeni a oferit băuturi alcoolice și o sumă de bani unui localnic din comună, Vasile Turcuianu, pentru a-l determina să voteze pentru candidatul PNL la primăria Dăeni, Marian Gherghișan, respectiv pentru lista PNL pentru Consiliul Local. 

PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Comunicat de presă

Organizația PSD a sesizat Inspectoratul Județean de Poliție cu privire la faptul că, în seara zilei de 4 iunie 2016, cu câteva ore înainte de deschiderea urnelor, Florin Popa, candidat la Consiliul Local Dăeni a oferit băuturi alcoolice și o sumă de bani unui localnic din comună, Vasile Turcuianu, pentru a-l determina să voteze pentru candidatul PNL la primăria Dăeni, Marian Gherghișan, respectiv pentru lista PNL pentru Consiliul Local.

Deși inițial a recunoscut fapta, cel care a primit suma de bani de la candidatul PNL a fugit din fața secției de poliție, iar ulterior, după 10 minute, când a revenit,  a refuzat să admită că ar fi luat bani sau băutură în schimbul votului.

Întrucât din cei cinci martori propuși, polițiștii din Măcin au audiat numai patru și au amânat audierea martorului cheie, Florin Popa (chiar cel care a oferit suma de bani), în cursul zilei de astăzi vom sesiza Parchetul de pe lângă Judecătoria Măcin. Menționăm că nici până la această oră Florin Popa nu a fost audiat(duminica, ora 13.00)

Organizația Județeană PSD Tulcea condamnă astfel de gesturi și insistă pentru o luptă electorală curată, cu respectarea prevederilor legale (conform Legii nr. 115/2015).

Facem precizarea că, în orice caz similar, vom sesiza imediat organele abilitate. Reamintim, de asemenea, că atât oferirea cât și primirea de mită electorală sunt sancționate cu pedeapsa cu închisoarea de la șase luni la trei ani, conform legislatiei in vigoare.

Urmăriţi Ştirile Dobrogeanews şi pe Google News

0 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

1 Comentariu
Vechi
Noi Cele mai votate
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Popa Florin, este analfabet poate cu aceasta ocazie se auto sesizeaza Politia si va fi intrebat cum a obtinut permis de conducere si diploma de liceu

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com