Click pentru a te abona

Comisariatul de Control Integrat Delta Dunării al ARBDD în acțiune

0 Shares

“După aproape șase luni de reorganizare a structurilor de control din Delta Dunării, iată, astăzi putem spune că am reușit să armonizăm cele șapte instituții de control care acționau în arealul deltaic și să vă prezentăm Comisariatul de Control Integrat “Delta Dunării”, un organism nou, cu mulți dintre agenții noștri pregătiți anume pentru astfel de acțiuni complexe de control, la care s-au alăturat și se vor mai alătura oameni noi, pregătiți pentru o activitate serioasă, la vedere, armonizată,  de control și de combatere a braconajului. Pot spune că din acest moment, în cadrul ARBDD, funcţionează Comisariatul de Control Integrat „Delta Dunării”, care realizează supravegherea întregului perimetru al Rezervaţiei, având atribuţii în aplicarea politicii Guvernului în materia prevenirii, constatării şi sancţionării încălcării prevederilor legale privind protecţia mediului, a fondului cinegetic şi a resursei piscicole. Conducerea Comisariatului de Control Integrat „Delta Dunării” va fi asigurată de un comisar şef, având în subordine, comisari, inspectori ecologi şi agenţi ecologi” a declarat Guvernatorul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), Lucian Simion.

Untitled 3 Untitled 4

„Sunt convins că în felul acesta suntem mai aproape de unul dintre dezideratele noastre principale și anume, combaterea braconajului piscicol și cinegetic în Rezervația Biosferei Delta Dunării și că răspundem astfel la o serie de  probleme reale ale pescarilor profesionoști, ale localnicilor din deltă.

Trebuie să mulțumim Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, primului ministru, domnului Victor Ponta care a înțeles oportunitatea acestui organism unic de control, președintelui Consiliului Județean Tulcea, tuturor celor care au făcut posibilă apariția acestei structuri integrate  de control. Am convingerea că rezultatele nu vor întârzia să apară”  a spus Guvernatorul ARBDD la festivitatea de lansare a Comisariatului de Control Integrat pe faleza Municipiului Tulcea, în imediata apropiere a sediului ARBDD.

La festivitate a aparticipat Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu, secretarul de stat care răspunde în mod diredct de ARBDD, Anne Rose-Marie Jugănaru, autoritățile locale ale județului Tulcea, specialiști în domeniu, reprezentanți mass-media.

Untitled 5Untitled 6

“Mă bucur nespus că mă aflu într-o astfel de zi la Tulcea și că am onoarea de a participa, practic, la prima acțiune a acestui Comisariat de Control Integrat pentru Biosfera Rezervației Delta Dunării, pentru care autoritățile locale, domnul guvernator Lucian Simion, domnul președinte al Consiliului Județean, Teodorescu Horia, au făcut nenumărate demersuri și analize pe care le-au prezentat ministerului pe care-l conduc, guvernului, primului ministru, un proiect temeinic argumentat care ne-a convins de utilitatea și de necesitatea unui astfel de organism de control. Iată, asistăm astăzi la prezentarea unor echipe de oameni pregătiți să lucreze cu o serie de echipamente moderne, performante care vor eficientiza, cu siguranță  activitatea de control și vor avea reazultate remarcabile” a declarat Grațiela Gavrilescu. „Va trebui să ne gândim să mai suplimentăm numărul de posturi, astfel încât acest comisariat să fie la fel cum este poliția, așa cum funcționează și Comisariatul de Mediu , cu profesioniști care să-i învețe în primul rând pe cetățeni, indiferent dacă trăiesc la Tulcea sau în Prahova, că Delta Dunării trebuie protejată și ocrotită. Toate proiectele pe care noi le derulăm prin RBDD vor fi proiecte pentru dezvoltare, pentru români. Pentru că Delta Dunării este unică pentru România dar și pentru Europa și are suficiente elemente de unicitate chiar pentru întreaga lume. De aceea, datoria noastră este să o păstrăm curată și bogată, cu toate ecosistemele ei, pentru noi și pentru generațiile viitoare “ a continuat Ministrul Grațiela Gavrilescu.

Untitled 7 Untitled 8

Președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu a salutat prezența delegației ministeriale la Tulcea, subliniind importanța  momentului de facto. „Sosirea dumneavoastră, doamnă ministru, este de bun augur și trebuie să vă spun că m-a impresionat determinarea pe care dumneavoastră ați manifestat-o împreună cu cei din echipa dumneavoastră pentru acordarea de sprijin în ceea ce înseamnă dezvoltarea județului Tulcea, dorința ca Delta Dunării să reprezinte un reper curat al Europei, al României, și o destinație spre care turiștii să se îndrepte cu interes, curiozitate și plăcere. Sunt foarte bucuros că am găsit în persoana doamnei ministru  un interlocutor deosebit de interesat de problematica specifică județului Tulcea, chiar și pentru faptul că ne-a asigurat tot sprijinul necesar pentru soluționarea problemelor majore pe care le întâmpinăm în prezent. Am discutat problema digurilor, a zonelor punctuale unde există probleme cu inundațiile, precum și cea mai spinoasă problemă, pentru rezolvarea cărei avem nevoie de sprijin și din cauza căreia suferim atât noi, tulcenii, cât și turiștii, cea a plajelor Sulina și Sfântu Gheorghe. Vizavi de această chestiune, doamna ministru s-a angajat să facă diligențele necesare împreună cu noi către toate forurile de specialitate să dea orașului Sulina și comunei Sfântu Gheorghe aceste plaje în administrare, astfel încât, turismul în Delta Dunării și în aceste localități să fie un turism complet”.

Comisariatul de Control Integrat „Delta Dunării” coordonează din punct de vedere programatic şi funcţional, toate organismele de control ce se află în subordinea/structura/coordonarea sau sub alte autorităţi ale administraţiei publice centrale ori deconcentrate ale acestora în cazul săvârşirii contravenţiilor prevăzute de art.12 din Legea nr.82/1993 şi colaborează cu structurile Ministerului Administratiei şi Internelor. Până acum, pentru combaterea braconajului piscicol și cinegetic în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării acționau 7 (şapte) instituţii cu atribuţii de control şi constatare.

0 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com