Conecteaza-te pe Twitter

370 kilograme peşte confiscat de poliţiştii de frontieră

0 Shares

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei cetăţeni români care deţineau cantitatea de 368,7 kilograme peşte fără documente justificative.
În data de 14.01.2014, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră tulceni i-au depistat în zona de competenţă pe N.M.N. de 47 ani şi I.I. de 32 ani, cu domiciliul pe raza judeţului Tulcea, care aveau asupra lor cantitatea de 87, respectiv 44 kilograme peşte din speciile caras şi fitofag, fără a deţine documente legale.
În aceeaşi zi, în jurul orei 19.45, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Midia, au oprit pentru control în zona de competenţă, o autoutilitară marca FIAT DUCATO, condusă de T.F., în vârstă de 53 ani, domiciliat pe raza judeţului Călăraşi. În autoutilitară se aflau peste 600 kilograme de peşte de diferite specii pentru care conducătorul auto a prezentat factura fiscală şi certificat de calitate. În urma verificărilor a fost gasită cantitatea de 235,7 kilograme peşte din speciile şalău şi caras, pentru care conducătorul auto nu avea documente justificative de provenienţă şi transport. Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 368,7 kilograme de peşte, în valoare de 890,9 lei care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de ‘deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui’, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit.j din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.