Conecteaza-te pe Twitter

15 Mai – Ziua Internaţională de Acţiune pentru Climă

0 Shares

Climate Day

 

 

 

 

 

În fiecare an, în data de 15 mai, se aniversează Ziua Internaţională de Acţiune pentru Climă.

Schimbarile climatice din ultimii ani au un impact semnificativ atât asupra ecosistemelor naturale, biodiversităţii, resurselor naturale, cât şi asupra sănătăţii umane.

Creşterea nivelului oceanului cu 18 până la 58 cm până la sfârşitul secolului, a temperaturilor medii, care vor creşte cu până la 5,8 grade Celsius până în 2100 reprezintă doar câteva dintre efectele încălzirii globale.

Ca efect al activităţilor umane, nivelul tuturor gazelor cu efect de seră este în creştere şi dezvoltă acest fenomen.

România a resimţit direct efectele încălzirii globale: temperaturi extreme, inundaţii, furtuni violente. De aceea, este important ca opinia publică, în special tinerii, să fie informaţi cu privire la impactul pe care îl pot avea asupra mediului şi a stilului de viaţă pe care trebuie să îl adopte pentru a contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. E important ca, în viitorul apropiat, cursurile despre schimbări climatice să devină parte a curriculei şcolare.

Noi toţi trebuie să devenim mai reponsabili şi să ne implicăm în dezvoltarea tehnologiilor şi produselor nepoluante. Aceasta, pentru că piaţa funcţionează pe principul cererii şi ofertei, iar dacă noi vom cere doar produse care nu afectează mediul, atunci marile companii vor fi obligate să se axeze pe acest gen de producţie.

Sursă: EcoMagazin.ro

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.