Iohannis Președintele României

14 Noiembrie 1878 – 14 Noiembrie 2014:136 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă – România

0 Shares

Dobrogea-135-ani 

Proclamația către Dobrogeni a Principelui României, Carol I de Hohenzollern, pentru realipirea Dobrogei la trupul țării, România

“Locuitori de orice naţionalitate şi religie, Dobrogea – vechea posesiune a lui Mircea cel Bătrân – de astăzi face parte din România. Voi de acum atârnaţi de un Stat unde nu voinţa arbitrară, ci numai legea dezbătută şi încuviinţată de naţiune hotărăşte şi ocârmuieşte. Cele mai sfinte şi mai scumpe bunuri ale omenirii: viaţa, onoarea şi proprietatea sunt puse sub scutul unei Constituţii pe care ne-o râvnesc multe ţări străine. Religiunea voastră, familia voastră, pragul casei voastre vor fi apărate de legile noastre şi nimeni nu le va putea lovi, fără a-şi primi legitima pedeapsă. Armata română, care intră în Dobrogea, nu are altă chemare decât a menţine ordinea şi, model de disciplină, de a ocroti paşnica voastră vieţuire. Salutaţi dar cu iubire drapelul român, care va fi pentru voi drapelul libertăţii, drapelul dreptăţii şi al păcii. În curând provincia voastră, pe cale consti-tuţională, va primi o organizaţiune definitivă. Care va ţine seama de trebuinţele şi moravurile voastre, care va aşeza pe temelii statornice poziţia voastră cetăţenească. Iubiţi ţara la a cărei soartă este lipită de acum şi soarta voastră.” 

Începând din anul 1998, județul Tulcea a organizat an de an manifestări cultural – artistice şi istorice care au avut o însemnătate deosebită pentru acest loc de ţară, pentru cunoaşterea corectă a istoriei neamului românesc, de păstrare a identităţii naţionale.

Şi în acest an Consiliul Judeţean Tulcea, Primăria Municipiului Tulcea având alături Ansamblul Artistic „Baladele Deltei” , organizează pe data de 14 noiembrie, începând cu orele 1300 spectacolul artistic intitulat sugestiv „CÂNTĂ DOBROGEA – CÂNTĂ ŢARA”.

Îşi dau concursul: Nicolae Furdui Iancu şi Grupul „Crai Nou” din Alba Iulia, Gheorghe Roşoga, Mioara Velicu, Liliana Geapana, Ansamblul profesionist „Doina Covurluiului” din Galaţi, Ansamblul „Baladele Deltei” şi Ansamblul „Doruleţul” din Tulcea.

Click pentru a te abona

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.