Conecteaza-te pe Twitter

134 de percheziții la locuințele membriloor unor grupări infracționale

0 Shares

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii DIICOT au efectuat 134 de percheziții la locuințele mai multor persoane și sediile unor societăți comerciale, aparținând membrilor unei grupări infracționale, bănuite că ar creat un prejudiciu de aproape 2,5 milioane de euro, prin evaziune fiscală și spălare de bani.

Polițiștii din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și brigăzilor de combatere a criminalității organizate București, Galați, Ploiești, Brașov, Constanța, Suceava, Timișoara, precum și serviciilor de combatere a criminalității organizate Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea, Gorj, Satu-Mare, Olt și Sibiu, împreună cu procurorii DIICOT — BT Ialomița, au efectuat, la data de 5 martie a.c., 134 percheziții domiciliare, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în evaziune fiscală și spălare a banilor.

Din investigații a rezultat faptul că, în perioada 2010 — 2011, membrii grupării ar fi evidențiat, în actele contabile ale mai multor societăți comerciale, cheltuieli fictive. Scopul acestora era de a diminua baze de impozitare și a TVA de plată. De asemenea, aceștia ar fi efectuat transferuri succesive ale sumelor de bani ce ar fi reprezentat contravaloarea operațiunilor nereale evidențiate, în scopul ascunderii originii lor ilicite. În circuitul fraudulos erau implicate societăți comerciale de tip ‘fantomă’.

Sumele de bani vehiculate în conturile societăților utilizate pentru a crea o aparență de veridicitate relațiilor comerciale declarate, erau în final fie retrase în numerar, fie virate în conturile membrilor grupului infracțional. Valoarea prejudiciului estimat depășește 2,5 milioane de euro.

La sediul DIICOT sunt audiate în aceste zile 42 de personae.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.