Iohannis Președintele României

120 de nave blocate pe Dunăre, monitorizate prin satelit

0 Shares

‘Aproximativ 120 de nave sunt blocate pe Dunăre acum, dintre care 100 nu sunt echipate cu un Sistem Automat de Identificare’, a declarat Ion Nedelcu, Directorul Proiectelor pentru mediu și securitate în cadrul Agenției Spațiale Române.

satelit

Primii doi sateliți Sentinel ai Agenției Spațiale Europene (ESA) au furnizat informații esențiale pentru monitorizarea navigației pe Dunăre, unde valul de căldură a condus la un nivel scăzut al apei. Utilizând date de la cei doi sateliți Agenția Spațială Romană (ROȘA) a sprijinit Administrația Fluvială a Dunării de Jos pentru a repera un grup de nave în apropiere de orașul Zimnicea din România, aflat în apropierea malurilor.

‘Scopul principal a fost acela de a identifica navele care nu au un astfel de sistem, acestea fiind cazurile în care imaginile Sentinel s-au dovedit a fi extrem de utile’.

Sentinel-1A a fost primul satelit lansat în cadrul programului Copernicus al Europei în aprilie 2014, transportând un radar care poate vedea prin nori și în întuneric. Acesta este deosebit de util pentru supravegherea maritimă și siguranța navelor.

În plus, radarul acoperă în mod regulat întreaga Europă, cu o lățime a fașiei de observație de 250 km, care permite ca astfel de evenimente critice să fie observate.

Mai recentul Sentinel-2A se afla pe orbita doar din 23 iunie, cu camera să multispectrala care furnizează imagini optice ale zonelor uscate și ale corpurilor de apă de pe Pământ.

Click pentru a te abona

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.