Conecteaza-te pe Twitter

1 Martie – Cei 40 de Mucenici la armeni

0 Shares

Dubrovnik          Armenii comemorează pe cei 40 de Mucenici în 1 Martie. Sfinții 40 de Mucenici au pătimit în localitatea Sevastia din Armenia, în vremea domniei împăratului Liciniu (307-323), la porunca guvernatorului Agricola. Cei 40 de mucenici erau soldați care au mărturisit că sunt creștini și din acest motiv au refuzat să jertfească idolilor. Pentru mărturisirea credinței în Hristos, cei 40 de mucenici au fost supuși la multe chinuri, pentru ca în cele din urmă să fie scufundați într-o apă aproape înghețată de lângă cetate.

Primul Mucenic a purtat numele de Vlăsie Vlahu, și a fost martirizat odată cu cei 40 de Mucenici. În catedrala Dubrovnikului (oraş Croat situat pe coasta dalmată, lângă Muntenegru) sunt păstrate rămăşiţe ale acestui patron al aşezării – o parte dintr-o mână şi din capul sfântului mort la Sevastia / Asia Mică în 9 Martie 316: întâi credincioşii creştini din armată au fost băgaţi în lacul aproape îngheţat de lângă cetate, apoi li s-au sfărâmat gleznele şi în fine, au fost arşi pe ruguri. Conform tradiţiei, bărbaţii beau vin în cinstea Mucenicilor – care erau o ceată ostăşească strânsă din Anatolia.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.